Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dramatické VIDEO: Orol chytil do pazúrov dieťa a chcel ho uniesť z parku!

Orol nakoniec svoj pokus vzdal.
Orol nakoniec svoj pokus vzdal. (Zdroj: YouTube)

MONTREAL - Orol skalný sa v parku v Montreale zniesol k dieťaťu a pokúšal sa ho uniesť. Po chvíli ho ale pustil na zem. Scénu zachytáva video umiestnené na serveri YouTube.

Domnievate sa, že ste mali traumatické detstvo? pýta sa na úvod svojej informácie o dramatickej príhode v kanadskom Montreale server Atlantic Wire. Informuje totiž o videu, na ktorom orol so širokými krídlami krúži nad korunami stromov. Potom si sadol na zem v blízkosti dieťaťa a muža, ktorý práve niečo hľadal v taške. Priblížil sa k dieťaťu, chytil ho za bundu a pokúšal sa s ním vzniesť. Po chvíli bolo dieťa zase na zemi.

V klipe je počuť neslušné výrazy kameramana a potom vidno, ako muž zo záberu pribehol k plačúcemu dieťaťu a upokojil ho. Dieťa podľa všetkého nebolo nijako zranené.

Už niekoľko hodín po zverejnení zábery videlo 800 000 ľudí. Mnohí z nich ale vzniesli pochybnosti. Novinári Alexandre Hervaud a Benoît Gallerey sú si napríklad istí, že ide o podvrh. "Toto neuveriteľné quebecké video s orlom na (montrealskej) Mount Royal unášajúcim dieťa smrdí podvrhom," napísal na Twitteri Hervaud. Ďalší z účastníkov diskusie naopak napísal, že ak sa ukáže, že ide o podvrh, potom je to podvrh kvalitný.

"S digitálnymi zábermi pracujem profesionálne 15 rokov a som presvedčený, že ide o podvod," napísal ďalší účastník a spochybnil najmä strmhlavý orlov zlet na zem.

Atlantic Wire pripomína iné prípady, kedy orol ohrozoval ľudí. Napríklad na plážach v New Hampshire pred asi desiatimi rokmi zranil dvoch dospelých s dieťaťom. Sú ale aj oveľa dávnejšej príbehy. Roku 1868 orol naozaj dieťa ukradol z dvora v Tennessee a letel s ním asi tri kilometre, kým ho streľbou do vzduchu nevystrašil lovec. Vták potom dieťa, "malého, zdravého, ružového chlapčeka v potrhaných šatách, ale inak nezraneného", pustil. Horské kozy často podobné šťastie nemajú, píše server.

Orol chcel uniesť dieťa

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu