Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Šek s číslami niekedy nestačí...

Šek s číslami niekedy nestačí...
Šek s číslami niekedy nestačí...

Darcovstvo či dobrovoľníctvo sú pre niektoré spoločnosti konečne realitou, nielen pojmami vo výročnej správe. Vracať spoločnosti úspech spôsobom, že adresne a efektívne pomôžu tam, kde je to potrebné, je tou najlepšou daňou. Je podstatné vedieť, kto, komu a ako pomáha, aký je výsledok vzájomnej komunikácie a spoločného úsilia urobiť praktický život príjemnejším.

Spoločnosť Adecco sa rozhodla spolupracovať so žilinským občianskym združením Náruč. Poslaním združenia je pomáhať týraným, zneužívaným a zanedbávaným deťom.

Prečo si vaša spoločnosť vybralo práve toto združenie?

„Práca združenia je taká, ako ich názov. Otvára náruč tým najzraniteľnejším, s efektívnou a adresnou pomocou. Vieme, komu spolu pomáhame. Napríklad minulý rok si mohli nájsť deti pod vianočným stromčekom CD prehrávače, aby sa mohli venovať svojim najobľúbenejším aktivitám  - tancu, hudbe a spevu....,“ vysvetlila Bruna Beata Jakub, šéfka Adecco na Slovensku.

Po Vianociach sa obidva subjekty dohodli na ďalšej spolupráci. Začiatkom roku 2012 sa ľudia z Adecco stretli v Náruči, aby do domu pre deti namontovali nové interiérové dvere. Rovnako pri detskom ihrisku združenia sa nachádza oporný múr, na ktorom sa už odrážali jeho roky. Spoločnými silami sa postarali o jeho náter a ošetrenie.

Prečo sa rozhodli pre tieto konkrétne aktivity a nedali len šek s peniazmi? Ako vnímajú tieto aktivity vaši zamestnanci?

„Myslím si že ak sa človek podelí na konkrétne aktivity je potom viac zainteresovaný a zblížený so zmyslom tej danej charity.  A presne takto to vnímajú naši zamestnanci, ktorí sa na tejto veci podieľali. Vedia prečo, začo a načo. Poslať peniažky esemeskou je jednoduchšie, avšak neviete, čo sa s tými peniazmi udialo.  Peniaze sú dôležité napríklad i na zaplatenie za dôležitú profesionálnu psychologickú pomoc pre deti v Náruči.  Spoločnosť Adecco za tým tom účelom poslala za rok 2011 2% z dane,“ dodáva B.B. Jakub. Pridala sa i Lucia Čulenová, ktorá sa na akciách priamo zúčastnila: „Hovorí sa, že môžeš tisíckrát počuť, ale osobnému zážitku sa to nikdy nevyrovná. Po návšteve Náruče musím len súhlasiť. Bol to pre mňa neuveriteľne silný zážitok, nakoľko som si pri komunikácii s týmito deťmi uvedomila, aké veľké šťastie v živote mám. A za to ďakujem.“

V čom vidíte prínos spolupráce, ktorá je založená nielen na finančnej podpore, ale i praktickej pomoci v teréne?

„Takáto praktická pomoc je adresná a konkrétna, čo verím, že sú dôležité atribúty aj pre samotného darcu. A najmä – my to vnímame ako príležitosť na stretnutie, kde môžeme budovať vzájomné vzťahy. Niečo spolu urobiť či zažiť dáva celej veci ľudský rozmer. Naše deti na takéto stretnutia reagujú veľmi spontánne a prirodzene – ako tomu bolo aj tento raz. Samé sa zapojili do práce a na prvý pohľad (pod vrstvou farby) bolo ťažko rozoznať, kto je domáci a kto návšteva...,“ s úsmevom hovorí Róbert Braciník, riaditeľ Náruče.

Všetky informácie o OZ Náruč a jeho aktivitách nájdete na www.naruc.sk.

ADECCO vo svete a na Slovensku

ADECCO je svetovou jednotkou v riešeniach súvisiacich s ľudskými zdrojmi. Od náboru pracovníkov, cez ich presun až po outsourcing je ADECCO partnerom, ktorého si vyberajú odborníci v oblasti ľudských zdrojov na celom svete. ADECCO s viac než 5 500 zastúpeniami v 60 krajinách a oblastiach s viac než 32 000 stálych zamestnancov pomáha každý deň nájsť prácu takmer miliónu ľudí. Máme potrebné schopnosti a disponujeme globálnymi informáciami tak, aby sme mohli v ľudských zdrojoch vyvíjať stratégie na najvyššej úrovni.

Za desaťročnicu má ADECCO na Slovensku na konte viac než 13 000 ľudí, ktorým pomohla nájsť prácu. Ako globálny líder v poskytovaní personálnych služieb má ADECCO u nás zatiaľ 9 pobočiek a národnú sieť klientov, pričom vytvára každý mesiac viac než 2 000 pracovných príležitostí. Špecializuje sa na automobilový a strojárenský sektor , logistiku, call centrá, FMCG, predaj, marketing, a IT v rámci svojej dcérskej spoločnosti Ajilon.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu