Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zapíšu sa do dejín: Robotníci postavili 10-poschodovú budovu za necelé 2 dni!

Budova je postavená z ocele a prefabrikovaných materiálov Zobraziť galériu (5)
Budova je postavená z ocele a prefabrikovaných materiálov (Zdroj: ecochunk.com)

MOHALI - Skupina indických stavbárov oznámila nový rekord po tom, čo postavili desaťposchodovú budovu za necelých 48 hodín. Informovali o tom dnes miestne médiá. Správu priniesla nemecká tlačová agentúra DPA.

Budova v severoindickom meste Mohali, nazvaná Instacon, bola dokončená so slušným náskokom ešte pred konečným termínom, stanoveným na dnes večer.

Celkovo 200 stavbárov, vrátane 25 technikov a inžinierov, pracovalo zúrivým tempom od štvrtka 29. novembra a za prvých 24 hodín postavili muži takmer sedem poschodí. Kvalitu stavby - musí odolať veľkým zemetraseniam - overili odborníci zo štátneho vedeckého ústavu.

Stavba vznikla za rekordných
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ecochunk.com)

Budova je postavená z ocele a prefabrikovaných materiálov, uviedli inžinieri na mieste pre tlačovú agentúru IANS. Klimatizácia, osvetlenie a funkčné toalety budú dokončené neskôr.

"Naším cieľom bolo postaviť desaťposchodovú budovu do 48 hodín. Chceli sme dokázať, že je to možné," povedal inžinier. Majiteľ stavebnej spoločnosti Harpal Singh dodal, že ide o indický rekord, ale nie je jasné, či aj o svetový.

Čínska spoločnosť v roku 2010 oznámila, že postavila 15-poschodovú budovu za šesť dní. Nápad postaviť takúto budovu dostal Singh, keď meškala výstavba jeho vlastného domu, pretože neprišiel dostatok robotníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu