Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kam až zájdeme? Päťročné dievčatká pretŕčali takmer holé na autosalóne!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: cnhubei.com)

PEKING - Ostrá kritika sa zniesla na hlavu organizátorov veľtrhu áut v čínskej provincii Chu-pej, ktorí nechali vedľa luxusných automobilov pózovať malé dievčatká v bikinách. Niektoré z "modeliek" mali údajne iba päť rokov. Informovala o tom agentúra AFP.

Firma 7-Wind Model Costume, ktorá dievčatá najala, vyjadrila nádej, že sa spor čoskoro utíši. Že by ale svojím rozhodnutím urobila chybu, nepriznala.

"Veríme, že sa situácia čo najskôr upokojí. Neprajeme si o tom ďalej rozprávať," povedal AFP jeden zo zamestnancov spomínanej spoločnosti, ktorá silne nalíčené dievčatká v plavkách a kozačkách postavila do vyzývavých póz spoločne s dospelými modelkami vedľa prezentovaných vozidiel.

Fotografie dievčatiek z veľtrhu konaného minulý týždeň v stredočínskom meste Wu-chan, ktoré sa objavili na internete, vyvolali vlnu nevôle. "Morálne hodnoty, ktoré platili ešte pred 30 rokmi, sú preč. Nie je práve toto dôsledkom neobmedzenej moci peňazí?" pýta sa jeden z účastníkov diskusie na mikroblogu Weibo, ktorý je čínskou obdobou Twitteru. "Je to obrázok morálneho úpadku," dodáva.

"Je to odporné. Ich rodičia musia byť posadnutí túžbou po peniazoch. Ako môžu nechať deti robiť niečo také?" pýta sa ďalší z kritikov.

Kam až zájdeme? Päťročné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: cnhubei.com)

Čang Pching, riaditeľka firmy 7-Wind Model Costume, v tom ale problém nevidí. "Ak si zadáte do internetového vyhľadávača slovo 'deti' a 'bikiny', nájdete desiatky tisíc odkazov na detské súťaže krásy s dievčatami v bikinách," povedala. Čang tiež uistila, že všetky dievčatká dostali povolenie účinkovať na veľtrhu od svojich rodičov a že "len" dve dievčatká mali päť rokov. Podľa Čang spomínaná skúsenosť pomohla dievčatkám "zvýšiť si sebavedomie".

Matka jedného z dievčat po skončení akcie miestnym médiám priznala, že si svoju chybu uvedomila až neskoro. "Boli sme autosalónom tak uchvátení, že som nevidela jeho odvrátenú stranu. Až teraz chápem, aké to bolo zlé. Keby som si to poriadne premyslela, nikdy by som nenechala svoju dcéru v niečom takom vystupovať," konštatovala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu