Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Zbavte sa tuku kryolipolýzou – metódou, ktorú objavili vedci z NASA

Zbavte sa tuku kryolipolýzou Zobraziť galériu (3)
Zbavte sa tuku kryolipolýzou

Kolíše aj vaša telesná hmotnosť ako sa jej zachce? Nepodarilo sa vám pred letom schudnúť do plaviek? Máte už teraz stres z toho, či počas Vianoc priberiete? Nemusíte sa strachovať, ste len bežný obyvateľ tejto krajiny. Ak vás však láka urobiť niečo, čo v našich končinách ešte také bežné nie je, prečítajte si tento článok. Počuli ste už o kryolipolýze?

Trvalo dlhé roky, kým odborníci na estetickú medicínu prišli na najvhodnejší spôsob odstraňovania tuku z tela. Všetky neinvazívne metódy boli založené na dodávaní tepelnej energie do tkaniva (laser, rádiofrekvencia), čím sa vyvolal proces odbúravania tukových buniek, inými slovami lipolýza. Dnes je na svete novinka, ktorá je, paradoxne, založená na celkom opačnom princípe. Ide o prístup, ktorý je maximálne efektný, bezpečný, bez vedľajších účinkov a telu prirodzený – KRYOLIPOLÝZA. Pri nej sa tepelná energia telu nedodáva, ale naopak, odoberá a tým sa objem tkaniva podchladzuje.

„Pred zákrokom je na kožu aplikovaný špeciálny gél, tzv. kryoprotektant, ktorý chráni kožu pred poškodením a optimalizuje hĺbkový profil chladenia podkožného tuku,“ vysvetľuje prevádzanie kryolipolýzy odborníčka na slovo vzatá MUDr. Alexandra Novotná, PhD., z najprominentnejšej kliniky plastickej chirurgie Esthetic.

„Pomocou aplikačnej koncovky saním vtiahneme kožu do komory v tvare písmena U, kde je tlakom z oboch strán koža pritlačená na studené doštičky Peltierových kryo článkov. Tuk mrzne pri vyšších teplotách ako koža, a tak dôjde k jeho kryštalizácii, zatiaľ čo koža zostane pôsobením prístroja LipoCryo len chladná,“ dodala. Ako sme sa dozvedeli, po zákroku sa v mieste aplikácie objaví mierne začervenanie kože a tuhý útvar z vtiahnutej kože, všetko sa však behom krátkej doby vráti do normálu.

Podľa dostupných informácií, o tom, že podchladenie tkaniva vedie k lipolýze vedeli vedci z agentúr NASA a ASMA už v roku 1999. Technológia kryolipolýzy pôsobí len na tukové bunky, teda poškodenie kože, nervov, ciev a vnútorných orgánov je vylúčené.

A aké sú účinky tejto novinky na trhu? „Klinické štúdie potvrdili, že účinnosť môže byť až 22% úbytku tukového tkaniva dva mesiace po ošetrení,“ prezrádza uznávaná odborníčka z kliniky Esthetic. Zároveň však dodáva, že kryolipolýza nie je určená pre každého. „Ideálny kandidát má lokalizovaný tuk v tukových vankúšoch, nejde teda o obézneho jedinca. Obvykle sa za hranicu výhodnosti tejto metódy berie nadváha do 10 kg. Vzhľadom k tomu, že tukové bunky sú pôsobením technológie LipoCryo z tela odstránené, efekt redukcie tukovej vrstvy je trvalý. Klient si iba musí udržovať stabilnú hmotnosť,“ dodala.

Ak vás zaujíma, na ktorých častiach tela je možné LipoCryo aplikovať, odpoveď znie – na všetkých, kde je tukový vankúš. Ten je možné vákuovo vtiahnuť do jedného z dvoch veľkostí aplikátora. Najžiadanejšími lokalitami sú brucho, vnútorné a vonkajšie stehná, spodná časť chrbta a vnútorná časť paží.

V priestoroch estetickej a plastickej kliniky Esthetic je kryolipolýza už bežnou procedúrou. Aplikácia je pohodlná, trvá maximálne hodinu, behom ktorej je možné relaxovať, počúvať hudbu, sledovať televíziu alebo trebárs aj pracovať na notebooku.

MUDr. Alexandra Novotná, PhD.
Zobraziť galériu (3)
MUDr. Alexandra Novotná, PhD.

-reklamná správa-

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu