Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Lunch time terapia – ochrana kože po lete

Zákrok stihnete absolvovať v rámci obednej pauzy Zobraziť galériu (6)
Zákrok stihnete absolvovať v rámci obednej pauzy (Zdroj: Esthetic)

Leto, slnko, pláž, či voda. Kto by to nemal rád? Príjemné letné počasie nám poskytuje príležitosť stráviť viac času vonku a robiť veci ktoré máme radi. Ruku na srdce, dávate si počas horúčav pozor na svoju pokožku? Tí, ktorí ste si odpovedali kladne, gratulujeme. Ak ste si však povedali „nie“, majte sa na pozore. Slnečné lúče si totiž môžu vyžiadať svoju daň aj s odstupom času. A tá môže byť poriadne krutá...

Predčasné starnutie kože, vrásky, vysušená pokožka, či najväčší strašiak – rakovina kože. Nikto z nás nechce, aby sa ho to týkalo. Podceniť ochranu kože počas leta síce nie je vhodné, napriek tomu však nezúfajte. A to ani v prípade, že popri stmavnutí sa na vašej pokožke objavili rôzne škvrnky, či rozšírili cievky. „Momentálne najúčinnejším spôsobom ako odstrániť spomínané prejavy na koži, ako aj fľaky po akné, zlepšenie textúry pokožky na tvári, dekolte, či iných častiach tela je použitie intenzívneho pulzného svetla najnovšej generácie,“ hovorí odborníčka MUDr. Alexandra Novotná PhD., z  kliniky estetickej chirurgie Esthetic. Ako ďalej táto známa odborníčka krásy prezrádza, pulzné svetlo je šetrné voči pokožke, menej poškodzuje okolité tkanivá a nepáli kožu.

Zaujíma vás, ako celý proces prebieha? „Pri zákroku sa na kožu priloží kryštál, cez ktorý prechádza impulz – svetlo predne definovanej vlnovej dĺžky, ktoré ničí pigmentové bunky, alebo hemoglobín v rozšírených cievkach. Samotný zákrok trvá niekoľko minút, pacient môže cítiť akoby štipnutie gumičkou,“ dodáva Novotná.

Len pre zaujímavosť, zákrok je obľúbený ako tzv. lunch time terapia, pretože ho jednoducho stihnete absolvovať v rámci obednej pauzy, po ktorej sa pokojne môžete vrátiť do práce. Samotná pigmentácia po zákroku stmavne a po troch až štyroch týždňoch zmizne. Podľa hĺbky a intenzity pigmentácie je potrebné zákrok opakovať.

V prípade potreby a záujmu, pulzné svetlo sa môže skombinovať s metódou použitia lasera a svetelnej terapie, tzv. LED lampou. Tá sa využíva pri príznakoch, akými sú povädnutá pleť, sivastý nádych, či prvé vrásky. „LED lampa pre svoje výborné liečebné účinky začína mať dominantné postavenie medzi inými metódami používanými na zlepšenie tonusu pokožky, či liečbu akné. V prípade takejto kombinácie, ak ovplyvňujeme niekoľko vrstiev v koži, môžeme hovoriť o metóde 3D fotorejuvenizácie,“ dopĺňa naše informácie MUDr. Novotná z najprominentnejšej kliniky krásy.

Ako je vidieť, metód na ošetrenie kože po lete je hojne. Nič to však nemení na fakte, že najdôležitejšia je samotná prevencia. V niektorých prípadoch totiž nepomôže ani tá najmodernejšia metóda.

Lunch time terapia –
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Esthetic)

-reklamná správa-

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu