Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Padol rekord, ktorý pomohol: 4228 futsalových penált

Padol rekord, ktorý pomohol: 4228 futsalových penált Zobraziť galériu (3)
Padol rekord, ktorý pomohol: 4228 futsalových penált (Zdroj: Želaj si)

27. októbra 2012 sa konal maratónsky rekord v malokarpatskej obci Viničné. Netýkalo sa to hrozna ani vína, ale tradičného športu na Slovensku teda futbalu a najmä jeho mladšieho brata futsalu. A rekord zároveň pomohol chorým deťom!

Nadšenci z občianskeho združenia KORÁB sa po piatykrát rozhodli pre netradičný maratón. Presne 12 hodín kopali futsalové penalty (futbal v hale) s jediným cieľom - vyzbierať čo najväčšiu finančnú zbierku na pomoc zdravotne znevýhodneným deťom, ktoré snívali o hojdačke či lyžiach na špeciálny kočík. "Sme veľmi radi, že OZ Koráb sa tento rok rozhodol podporiť ŽELAJ SI. Ešte sa nám nestalo, že by sa nám ozvala nejaká iná organizácia s tým, že nám chce pomôcť," hovorí s nadšením Soňa Rebrová, predsedníčka ŽELAJ SI. Ako dodáva, "v združení vybrali tri deti, ktoré na splnenie sna čakajú už vyše roka: Anetku z Námestova, ktorá sníva o špeciálnej hojdačke, v ktorej by sa mohla hojdať. Veroniku z Hronských Kľačanov, ktorá snívala o lyžiach na špeciálny vozík, pretože ten sa v zime veľmi ťažko tlačí po snehu. A napokon posledným sníčkom bola opäť hojdačka, ktorá poslúži chorému Ľubkovi z Chtelnice, ktorý má dva rôčky a opätovne sa mu vrátila rakovina obličky. Hojdanie mu spríjemní dlhý čas v nemocnici."

Hoci cieľom rekordu bolo splniť 3 detské sny, konečná vyzbieraná suma 1210 € pomôže splniť tých snov dokonca až päť! Celkovo sa do kopania penált odvážilo 72 zaregistrovaných účastníkov, ktorí kopli celkovo 4.228 platných futsalových penált. Štyroch brankárov sa im podarilo prekonať 1.429 krát. Po dvanástich hodinách bol najviac vyčerpaný brankár, ktorý je aj vo svojom futsalovom živote brankárom.

Padol rekord, ktorý pomohol:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Želaj si)

Počas akcie vystúpilo množstvo hudobníkov, ktorí dotvorili výbornú atmosféru daného podujatia. Na záver akcie prevzal zástupca občianskeho združenia KORÁB Dalibor Ludvig z rúk komisára Knihy slovenských rekordov certifikát za úspešný ustanovujúci slovenský rekord. „Chcem sa veľmi poďakovať našim partnerom, že podporili projekt "Rekordy pre deti"! Rekord v 12 hodinovom kopaní futsalových penált sme utvorili v počte 4228, ale oveľa dôležitejšie je to, že môžeme organizácii ŽELAJ SI venovať financie v hodnote 1.210 €. Táto čiastka nielenže stačí na pokrytie troch snov detí, pre ktoré sme to celé robili, ale ŽELAJ SI splní ešte ďalšie dva (a možno aj tri), čomu sa neskutočne tešíme. Budeme radi, ak nám naši partneri ostanú verní aj v budúcnosti.“

Poďakovanie však patrí aj organizátorom. „My v ŽELAJ SI ďakujeme za veľmi príjemnú akciu, na ktorej sme sa zabavili a na ktorej bola úžasná atmosféra. Hoci ľudí prišlo pomenej, nič to nemení na to, že nálada bola výborná a že sa dobre veci pomohlo  - veď splnené nebudú len tri sníčky, ale až päť! Martinko dostane florbalovú prilbu a vozíčkar Matej poletí za svojím vysnívaným snom - návštevou múzea v angllickom Duxforde,“ hovorí Rebrová zo ŽELAJ SI.

Nemáme slov, ktorými by sme mohli OZ Koráb vysloviť vďaku za ich úžasný čin-  všetko podstatné sa dá povedať len takto: Je to vďaka vám!“

FOTO: PHOTOPRESS a Roman Farkaš

Padol rekord, ktorý pomohol:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Želaj si)

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu