Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Po Patrónke behali býky!

Takto utekali z kamióna mladé býky, ktoré vážia asi 80 kíl.
Takto utekali z kamióna mladé býky, ktoré vážia asi 80 kíl.

BRATISLAVA - Ako na divokom západe! Vodiči, prechádzajúci rannou Patrónkou, neverili vlastným očiam. Po rušnej ceste utekali dva býky. Jeden bežal do blízkeho lesíka a druhý si to nasmeroval rovno do zoologickej záhrady.

„Pri odchyte zasahovalo sedem zamestnancov zoologickej záhrady. Zviera sme nahnali do zúženého priestoru, kde sme ho dostali do špeciálnej siete,“ informoval zoológ Martin Krug. Mladý býček veru neurobil dobre, keď vbehol do zoo medzi profesionálnych odborníkov na zvieratá. O pár minút už bol naspäť v lotyšskom kamióne.

Zvieratá ušli z kamióna, ktorý prevážal hovädzí dobytok. Vodič pravdepodobne nabehol na výmoľ a nárazom sa na prívese otvorili dvere. Dva býky tak mali cestu na slobodu voľnú. Počas ich dobrodružstva v čase rannej dopravnej špičky nebol našťastie nikto zranený.

Obe zvieratá boli mladé samce. „Druhý býk sa skrýval v lesíku nad Patrónkou. Vyslali sme tam psovodov, ktorí zviera o chvíľu našli. Problém bol vyriešený, keď sme býka pomocou pracovníkov zoo rýchlo chytili,“ povedala hovorkyňa bratislavskej polície Alena Toševová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu