Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Jesenného záhradkára doplní nová výstava pre seniorov

Jesenného záhradkára doplní nová výstava pre seniorov Zobraziť galériu (3)
Jesenného záhradkára doplní nová výstava pre seniorov (Zdroj: Expocenter Trenčín)

V dňoch 19. až 20. októbra 2012 sa v Trenčíne uskutoční v poradí už 3. ročník výstavy okrasných drevín, ovocných stromov a potrieb pre záhradkárov JAHRADA spolu s novým titulom výstaviska EXPO CENTER - úvodným 1. ročníkom výstavy potrieb pre seniorov SENIOR EXPO.

Záštitu nad výstavou JAHRADA prevzalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Odbornú úroveň podujatia zaručuje spolupráca Slovenského zväzu záhradkárov, Ovocinárskej únie Slovenskej republiky a Českého záhradkárskeho zväzu. Výstava JAHRADA ponúka ovocné aj okrasné stromčeky, doplnky a pomôcky na pestovanie rastlín, prípravky na hnojenie, ošetrovanie a ochranu rastlín, zariadenia a pomôcky na zber, prepravu a skladovanie ovocia a zeleniny, predaj ovocia a ovocných štiav a smútočné dekorácie na hroby.

Súčasťou výstavy je už 17. ročník celoslovenskej súťaže „O najkrajšie jablko“, 4. ročník súťaže   „O najkrajšiu hrušku“ a 11. ročník súťaže „Jablko roka 2012“. Každý deň sú pre návštevníkov pripravené zaujímavé prednášky od odborníkov - Prof. Ing. Ivana Hričovského, DrSc. – „Nové rezistentné odrody čiernych ríbezlí a egrešov rezistentných na americkú múčnatku“, Ing. Moniky Ďurišovej – „Novinky v ovocinárstve vo svete a na Slovensku“, Ing. Evy Šidovej, PhD. – „Čo nové v záchrane starých odrôd na Slovensku?“ a ďalšie. Počas celej výstavy budú prebiehať ukážky pestovateľských spôsobov ovocných drevín a súťaž v reze a vo vrúbľovaní pre návštevníkov, ktorú zastrešuje Ing. Eduard Jakubek.                 Pre najmenších je určený program - Všeličo o jabĺčku. Poskytovaná bude tiež poradenská služba                 k pestovaniu a ochrane ovocných drevín.

Novinkou tohto ročníka je možnosť návštevníkov priniesť si na výstavu vrúble na zachovanie genofondu starých krajových odrôd, kde im ich inštruktori naštepia zdarma. Zároveň budú aj určovať odrody vrúbľov.

Zámerom úvodného ročníka výstavy SENIOR EXPO je ponúknuť novinky – produkty, služby      a aktuálne informácie z oblasti každodenného života zrelých ľudí a doplniť ich pútavým sprievodným programom. Záštitu nad týmto novým podujatím prevzal JUDr. Ján Richter - minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR a MUDr. Pavol Sedláček, MPH - predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Pre návštevníkov je pripravená konferencia: "Za krajšiu jeseň života", ktorú organizujú Krajská organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska v Trenčíne, Úrad verejného zdravotníctva SR, Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne a Centrum MEMORY n.o., Bratislava. Mimoriadne atraktívna bude beseda s osobnosťami: "Kvalita života - Každý deň môže byť pekný". Aktérmi besedy budú Dr.h.c. Anton Srholec - rímskokatolícky kňaz, salezián, spisovateľ, charitatívny pracovník, zakladateľ a riaditeľ resocializačného centra RESOTY, MUDr. Pavol Sedláček, MPH – lekár, predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja, Prof. Ing. Ivan Hričovský, DrSc. – propagátor záhradníctva a ovocinárstva, pedagóg a čestný predseda Slovenského zväzu záhradkárov a Danka Barteková - športovkyňa, držiteľka bronzovej olympijskej medaily v športovej streľbe, členka Medzinárodného olympijského výboru.

Obidva dni budú prebiehať Dni zdravia so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou a Regionálnym úradom verejného zdravotníctva, kde budú môcť návštevníci využiť vyšetrenie zdarma. Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne predstaví Univerzitu tretieho veku pri Trenčianskej univerzite   A. Dubčeka v Trenčíne.

Výstavisko EXPO CENTER a.s. je presvedčené, že obe výstavy naplnia očakávania návštevníkov a budú zdrojom cenných informácií a nápadov.

Bližšie informácie o priebehu výstav JAHRADA a SENIOR EXPO nájdete na www.expocenter.sk alebo na Facebooku.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu