Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Muž bez tváre: Jeho hlava sa stráca v odpudivých kožných záhyboch!

(Zdroj: The Sun)

KAŠMÍR - Mohammad Latif Khatana (32) z indického Kašmíru trpí zriedkavým ochorením, ktoré spôsobilo, že mu koža na tvári narástla do obrovských rozmerov a vytvorila nevzhľadné záhyby. Nastávajúci otec, ktorý nemá nádej na vyliečenie, prvýkrát porozprával o svojom ťažkom detstve, dospievaní a aj o strachu z toho, že jeho dieťa bude rovnako postihnuté.

Latif sa narodil s malou hrčkou na tvári, ktorá sa neustále zväčšovala, až vytvorila rozsiahle kožné previsy, zabraňujúce mu vidieť. "Moja matka sa vždy rozplače, keď sa na mňa pozrie. Cíti vinu a nemôže pochopiť, prečo bol prekliaty jej najmladší chlapec," hovorí muž s dvomi zdravými bratmi a tromi sestrami, bez ktorých by prežil veľmi osamelé detstvo.

"Nikto sa nechcel so mnou hrať. Chlapci v mojej dedine ma bili a šikanovali každý deň. Keď som mal osem rokov, prišiel som o ľavé oko, tak mi začali hovoriť magor s jedným okom," spomína na neľahké časy, ktoré sa nezmenili ani v dospelosti.

"Nájsť si prácu by ma urobilo nesmierne pyšným, ale nikto mi nedá šancu. Musím žobrať a dúfať, že ľudia sa nado mnou zľutujú, aby som mohol nakŕmiť svoju rodinu," uviedol Latif, ktorý odchádza na štyri mesiace do Srinagaru, aby "zarobil" aspoň 400 rupií (cca 6 eur) za deň. Mnohokrát sa však stretol s tým, že pri žobraní na neho ľudia pľuli alebo sa k nemu inak kruto správali.

Nad vodou ho drží najmä životná láska. Rodičia sa mu síce snažili nájsť manželku, ale žiadne dievča ho dobrovoľne nechcelo, až sa k nemu dostali chýry o Salime (25). "Moja žena má len jednu nohu, takže si roky neúspešne hľadala manžela. Akonáhle sme sa stretli, vedeli sme, že sme si súdení." Dvojica sa vzala na tradičnej moslimskej letnej slávnosti so 400 hosťami v auguste 2008 a ich šťastie znásobilo aj tehotenstvo Salimy, ktorá je v siedmom mesiaci.

Latif, ktorý netrpí žiadnymi bolesťami, ani neužíva žiadne lieky, sa však teraz obáva, že sa jeho dieťa narodí s rovnakým ochorením. "Nemôžeme si dovoliť ísť k lekárovi, sme príliš chudobní. Neostáva mi nič iné iba dúfať a modliť sa, že bude zdravé," rozpráva Ind, ktorý bol u doktora pred ôsmimi rokmi, ale ten prišiel s verziou, že za jeho postih môže zatmenie slnka v čase, keď bol v matkinom lone. Tomu však sám veľmi neverí.

Nádej na pomoc je o to menšia, že záhyby jeho kože brázdi veľké množstvo žíl, takže operácia by bola príliš nebezpečná. "Takto už budem vyzerať navždy," uzavrel svoj životný príbeh Latif.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu