Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Za tri mesiace poradili stovkám mladých ľudí a zrealizovali tisícku rozhovorov

Online poradňa Inštitút prijatia uskutočnili už tisíc rozhovorov Zobraziť galériu (5)
Online poradňa Inštitút prijatia uskutočnili už tisíc rozhovorov (Zdroj: INŠTITÚT PRIJATIA)

Od 1. júla tohto roku realizuje Inštitút prijatia, o.z. online poradňu (www.ipcko.sk) pre mladých ľudí. Poskytuje takto psychologickú, sociálnu a právnu pomoc ľuďom, ktorí sa nachádzajú v zložitej životnej situácii. Zabezpečuje ju za pomoci odborne vyškolených dobrovoľníkov - študentov. V týchto dňoch prekročili hranicu tisíc rozhovorov s klientmi. Najviac ich bolo z východného Slovenska.

Online poradenstvo prostredníctvom chatu v súčasnosti zabezpečujú desiati mladí ľudia. Za počítačmi sú k dispozícii od rána do neskorých nočných hodín. Práve večer sa na nich obracia so svojimi problémami najviac mladých ľudí. Podľa predsedu OZ Inštitút prijatia Mareka Madra priemerný vek klientov je dvadsať rokov a sú z východného Slovenska. "Je to rôzne. Najviac sa nám však ozývajú ľudia z východného Slovenska. Medzi problémy, ktoré mladých ľudí trápia patria v prvom rade vzťahy, vyhorenie, ale i rôzne závislosti". V určitých prípadoch sa snažia klienta odporučiť na odborníka, ktorý mu ďalej poradí, avšak už mimo virtuálneho prostredia.

Komunikácia s klientmi funguje prostredníctvom klasického chatu, aký sa používa v rámci sociálnych sietí. Keď príde návštevník na našu stránku, v pravom dolnom rohu klikne na „chat poradňu. Následne mu systém ponúkne dobrovoľníkov, ktorí sú v danom čase online. Keď si vyberie a klikne na jedného z nich, odošle požiadavku na začatie rozhovoru. Po schválení si môžu začať písať. Služba je samozrejme bezplatná“, priblížil Marek Madro. Klient si dokonca môže vybrať dobrovoľníka s ktorým chce komunikovať. Na stránke nájde jeho profil s fotografiou.

V týchto dňoch dosiahli hranicu tisíc rozhovorov. Záujem stoviek ľudí ich teší, aj preto  plánujú v najbližšom čase rozšíriť svoj tím o ďalších dvadsať dobrovoľníkov - poradcov, ktorí momentálne prechádzajú školením. Tento počet dobrovoľníkov je ideálny na kvalitnú realizáciu nášho projektu. „Máme však problém s technickým vybavením, potrebným na pomoc z domu. Chýbajú nám počítače, snažíme sa ich získať prostredníctvom rôznych grantov", tvrdí Marek Madro.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu