Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Istota kvality s originálnymi zásobníkmi Canon

Istota kvality s originálnymi zásobníkmi Canon Zobraziť galériu (8)
Istota kvality s originálnymi zásobníkmi Canon (Zdroj: Canon)

Dôležitým znakom kvalitne vytlačenej fotografie je použitie originálneho atramentu. Práve atrament má vplyv nielen na kvalitu výtlačku, ale aj na životnosť a fungovanie celej tlačiarne. O nej aj o výhodách používania originálnych náplní nám porozprával Slavomír Medveď, produktový manažér pre tlačiarne a multifunkčné zariadenia spoločnosti Canon Slovakia.

Prečo má zákazník uprednostniť originálnu atramentovú náplň do tlačiarne pred alternatívnou, ktorá je lacnejšia?

Alternatívna náplň je lacnejšia len v prvom momente. Treba si uvedomiť, že originálny spotrebný materiál, v tomto prípade atramentová kazeta, je veľmi dôležitým prvkom v procese tlače. Alternatívny atrament môže mať nevhodné zloženie a fyzikálne vlastnosti a v konečnom dôsledku tak môže tlačiareň zničiť, minimálne výrazne skrátiť jej životnosť. Veľmi často sa stáva, že alternatívne kazety majú výrazne nižšiu výťažnosť než originálne, takže používateľ nemusí nič ušetriť, ba práve naopak, pri poškodení zariadenia neoriginálnym atramentom prerobí. Originálne atramenty majú vhodné zloženie a vlastnosti, aby zabezpečili dlhodobo kvalitný tlačový výstup a tiež celkovú životnosť zariadenia.

Aké problémy teda môže spôsobiť neoriginálna atramentová náplň?

Veľmi veľké percento reklamácií je spôsobených práve používaním neoriginálneho spotrebného materiálu, v prevažnej miere ide o atramenty neznámych výrobcov. Úlohou atramentu totiž nie je len vykresľovať obraz na potláčané médium, ale v neposlednom rade zabezpečuje aj chladenie tlačovej hlavy. Žeraviace telieska, ktoré sa nachádzajú v tlačovej hlave, sa nahrievajú na teplotu vyše 300 °C, preto ju treba chladiť. Originálny atrament s tým, samozrejme, problém nemá. Naopak, alternatívne atramenty túto schopnosť väčšinou nemajú a veľmi často tak dôjde k spáleniu tlačovej hlavy, čo má za následok nákladný servisný zásah.

Aké sú základné rozdiely medzi výtlačkom z originálneho zásobníka a výtlačkom zhotoveným alternatívnou neoriginálnou náplňou?

Pomerne častým nedostatkom býva rôzny farebný nádych výtlačkov, buď do purpurova, alebo do azúrova. Text sa často rozpíja, prípadne ide o veľmi nízky kontrast, takže výtlačky sú často úplne nepoužiteľné. Ďalším neduhom alternatívnych atramentov je neriadené odkvapkávanie atramentu na potláčané médium, čo sa pri originálnom atramente nestáva.

Ktoré zariadenie by ste zo širokej ponuky Canon odporučili študentom a ktoré podnikateľom?

Jednoznačne sa to rozdeliť nedá, pretože to závisí od konkrétnych potrieb používateľov. Ten, kto má málo miesta, prípadne nemá vysoké nároky na množstvo tlače, sa môže orientovať na vstupnú triedu tlačiarní a multifunkcií PIXMA. Podnikatelia zasa ocenia zabudovaný automatický podávač dokumentov, prípadne funkciu obojstrannej tlače v rade atramentových multifunkcií PIXMA MX.

Spoločnosť Canon pripravila pre svojich zákazníkov atraktívnu súťaž týkajúcu sa zásobníkov. Poviete nám viac o princípe tejto súťaže? Čo je jej cieľom?

Súťaž sme pripravili pre používateľov originálnych atramentov Canon. Každý, kto nám pošle prázdny originálny atramentový zásobník z nášho zariadenia, bude zaradený do žrebovania a v prípade výhry dostane ten istý počet plných zásobníkov, maximálne však 5 kusov. Akcia trvá do 31. októbra, takže každý bude mať čas zapojiť sa, a každý mesiac vyžrebujeme 30 šťastlivcov.

Ak sa chcete o súťaži dozvedieť viac, navštívte www.canon.sk/naplne-zdarma

-Reklamná správa-
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu