Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Provokoval smrť: Kanaďan sa pripútal ku koľajam, rútila sa neho Strela!

Dean sa stihol odviazať v poslednej chvíli
Dean sa stihol odviazať v poslednej chvíli (Zdroj: YouTube)

ŠEN-ČEN - Kanadský iluzionista Dean Gunnarson už neraz pokúšal osud. Naposledy sa tak stalo v zábavnom parku na juhu Číny, kde sa pripútal ku koľaji jednej z najrýchlejších horských dráh na svete. Mal len necelú minútu na to, aby sa vyhol smrti.

S časom opreteky! Takejto výzve čelil v stredu štyridsaťosemročný kaskadér po tom, ako sa nechal priviazať ku koľajom, na ktorých premáva atrakcia nazývaná Strela. Svoje meno nedostala náhodou; dosahuje totiž rýchlosť až 135 kilometrov za hodinu.

Gunnarson mal len 58 sekúnd na to, aby sa vyslobodil, takže musel byť naozaj rýchly. Podarilo sa mu to len tak-tak, keď sa krátko predtým, ako miestom prefrčala Strela, dostal z pút, reťazí a visiaceho zámku. Sprevádzaný veľkým potleskom dopadol na pripravený nafukovací matrac.

"Starnem a moje telo už nie je to, čo bývalo," priznal Dean, ktorý sa napriek tomu nechystá do kaskadérskeho dôchodku. "Som si istý, že mi jedného dňa moja najmladšia dcéra povie: "Ocko, ja už nechcem, aby si to robil. A to bude pravdepodobne najťažší deň môjho života"," dodal s úsmevom iluzionista.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu