Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Britka užívala lieky na chudnutie, lekári jej dávajú 10 rokov života!

Michelle Rumseyová
Michelle Rumseyová (Zdroj: jason bye)

LONDÝN - Túžba po štíhlejšom tele priviedla Britku Michelle Rumseyovú (46) do takého stavu, že jej lekári dávajú iba desať rokov života. Keď na internetovom fóre našla informácie o práškoch na chudnutie, ktoré urýchľujú metabolizmus a napomáhajú k zníženiu hmotnosti, neváhala a kúpila si ich. Vtedy ešte netušila, že svoje rozhodnutie trpko oľutuje.

Michelle z britského Saxmundhamu bola vitálna tridsiatnička, ktorá rada behala, jazdila na bicykli a venovala sa horolezectvu. V novembri 2005 sa však zoznámila s Michaelom Harrowvenom, ktorý bol od nej o 11 rokov mladší a keďže nechcela pri ňom vyzerať ako jeho matka, ale priateľka, rozhodla sa popracovať na svojom tele. Cez internet si objednala lieky na chudnutie až z Kanady, keďže netušila, že ich pokojne dostane aj bez predpisu v hociktorej britskej lekárni.

Michael s jej nápadom síce nesúhlasil, ale Michelle bola rozhodnutá schudnúť. Denne užívala dve tablety, začala vynechávať jedlo a jej váha rapídne klesala. Aj keď sa s mladým milencom v roku 2008 rozišla, závislosť jej už zostala. O dva roky neskôr sa však prvýkrát prejavili nežiadúce účinky. "Zatočila sa mi hlava. Miestnosť bola rozmazaná a moje srdce búšilo. Po desiatich minútach sa tepová frekvencia vrátila do normálu, ale bola som vydesená. Bola som si istá, že na vine sú tabletky a hodila som ich do koša."

Príznaky sa však aj naďalej zhoršovali. Britka pociťovala bolesť na hrudi a pri chôdzi po schodoch sa hneď zadýchala. V januári 2011 konečne navštívila svojho lekára, ktorý ju poslal k rôznym špecialistom. V septembri jej stanovili diagnózu pľúcna hypertenzia, ktorá môže viesť až k zlyhaniu srdca. Odvtedy musí Michelle užívať koktail siedmich liekov a pravdepodobne sa nevyhne ani operácii. Aj napriek tomu jej lekári predpovedajú iba desať rokov života.

"Som tak naštvaná sama na seba. Nikto ma nenútil ich brať. Nikdy mi však nenapadlo, že tieto lieky môžu byť tak nebezpečné," hovorí zúfalá žena, ktorá ma aspoň to šťastie, že ju v jej ťažkých chvíľach podporuje nový priateľ Mark.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu