Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nadácia Slovenskej sporiteľne odovzdá do užívania ďalších 5 ihrísk

Prvé ihrisko bolo tento rok odovzdané v Banskej Štiavnici Zobraziť galériu (5)
Prvé ihrisko bolo tento rok odovzdané v Banskej Štiavnici

Nadácia Slovenskej sporiteľne už tretí rok pokračuje v podpore mládežníckeho športu na Slovensku aj budovaním exteriérových multifunkčných ihrísk. Suma za 3 roky výstavby ihrísk je takmer 890 tisíc eur. Tento rok Nadácia vybuduje ďalších 5 moderných športovísk a práve v tomto čase ich odovzdáva do užívania. Na nové športovisko sa tento rok môžu tešiť deti aj dospelí v Banskej Štiavnici, Košiciach, Štúrove, Šahách a v Seredi.

Každé z ihrísk je umiestnené vedľa základnej školy a slúži predovšetkým žiakom. Mimo vyučovacích hodín sú však ihriská celoročne sprístupnené všetkým okolitým komunitám. Športovať teda môžu všetky deti, mládež a celé rodiny žijúce v danej oblasti. Hracia plocha ihriska má rozlohu 600 m2, čo je dostatočný priestor pre väčšinu bežných športov rozvíjaných v slovenských podmienkach. Ihrisko je možné využiť na kolektívne športy, ako sú hokejbal, malý futbal, volejbal či hádzaná.

„Počas predchádzajúcich dvoch rokov sme odovzdali do užívania 12 ihrísk, tento rok to bude ďalších 5. Nadácia Slovenskej sporiteľne tak rozširuje možnosti tisíckam detí pre aktívne trávenie voľného času a v tomto trende chceme pokračovať. Jedným z našich dlhodobých cieľov je totiž poskytnúť deťom na celom Slovensku kvalitné podmienky na športovanie, povedala Marta Krejcarová, riaditeľka komunikácie a sponzoringu Slovenskej sporiteľne.

„Mesto Banská Štiavnica vyslovuje úprimné poďakovanie Nadácii Slovenskej sporiteľne za vybudovanie multifunkčného ihriska, ktoré sa stalo dominantnou súčasťou novovzniknutého športového areálu Základnej školy Jozefa Horáka v Banskej Štiavnici. Krásne, moderné ihrisko a priľahlé športoviská budú slúžiť nielen žiakom a učiteľom školy, ale i širokej občianskej verejnosti vrátane návštevníkov mesta,“ uviedla Nadežda Babiaková, primátorka mesta Banská Štiavnica.

V Banskej Štiavnici bude ihrisko slúžiť mladým športovcom pri Základnej škole Jozefa Horáka. Ihriská buduje spoločnosť FUNNY SPORT SLOVENSKO, s.r.o., ktorá vyhrala výberové konanie. Nadácia Slovenskej sporiteľne ich postupne odovzdá do užívania jednotlivým školám do konca novembra. Cena jedného ihriska je cca 50 000€.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu