Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dojemný príbeh žialiaceho psa: Na hrob svojho pána chodí päť rokov!

Verný Capitan Zobraziť galériu (2)
Verný Capitan (Zdroj: foxcrawl.com)

BUENOS AIRES - Príslovie o láske až za hrob napĺňa do bodky pes, ktorý už najmenej päť rokov stráži hrob svojho pána v argentínskom meste Villa Carlos Paz. Kríženec ovčiarskeho psa Capitan tam prichádza každý deň o šiestej hodine.

"Pes sa jedného dňa objavil na cintoríne bez toho, aby ho niekto priviedol a začal prehľadávať všetky kúty, kým nenašiel hrob svojho pána," spomína riaditeľ cintorína Héctor Baccega.

Miguel Guzmán kríženca Capitána priviedol domov v roku 2005 ako dar svojmu synovi Damianovi, teraz trinásťročnému. V marci nasledujúceho roka ale Miguel zomrel a pes potom z domu odišiel. Neskôr sa síce vrátil, ale len na niekoľko dní a to ešte zostal na ulici. Potom už zmizol definitívne.

Rodina bola presvedčená, že pes zomrel alebo ho prijala iná rodina. Na svoje veľké prekvapenie ho však zbadali počas návštevy cintorína, keď sedel na Miguelovom hrobe. Ďalší krát s nimi pes odišiel domov, ale opäť sa vrátil na cintorín, povedala vdova Verónica. Čas od času s nimi strávi niekoľko hodín doma, ale na večer sa vždy vracia na hrob.

"Prechádza sa so mnou po cintoríne, ale keď sa priblíži šiesta hodina, vráti sa dozadu, kde je hrob jeho pána," vysvetľuje Baccega. V tomto čase si naň podľa neho vždy ľahne a stráži svojho pána.

Dojemný príbeh žialiaceho psa:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foxcrawl.com)

Rodina prehlasuje, že Capitan nikdy na cintorín nepriviedla, takže zostáva záhadou, ako na neho vlastne prišiel.
Kvetinárka Marta ho prvýkrát videla v roku 2007. Mal vtedy zlomenú nohu. "Je vidieť, že svojho pána moc miloval. Chodí do jeho domu, ale vždy sa vráti na cintorín."

Pes sa stal miláčikom všetkých zamestnancov cintorína, ktorí sa mu kvôli chorej nohe pred niekoľkými rokmi zložili aj na veterinára. Dodnes sa o neho starajú, dávajú mu najesť a platia mu aj očkovanie.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu