Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Milovníci koní a priatelia rodiny v Trenčíne

Pre verejnosť bude výstavný areál otvorený 1. a 2. 9. od 10.00 do 18.00 hod. Zobraziť galériu (7)
Pre verejnosť bude výstavný areál otvorený 1. a 2. 9. od 10.00 do 18.00 hod. (Zdroj: Kôň 2012 )

Výstavisko EXPO CENTER a.s. v Trenčíne pripravilo v dňoch 1. až 2. septembra návštevnícky mimoriadne obľúbené výstavy – 9. ročník medzinárodnej výstavy koní KÔŇ 2012 a 6. ročník výstavy potrieb pre deti, detskej módy, hračiek, detskej literatúry a školských potrieb DETSKÝ SVET & INTERTOYS.

Ťažiskom podujatia bude aj tento rok výstava KÔŇ, nad ktorou prevzalo záštitu Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Spoluorganizátorom podujatia je spoločnosť CEDOS, s.r.o. Trenčín. Hlavným poslaním výstavy je podpora a popularizácia chovu týchto ušľachtilých zvierat na Slovensku. Organizátori spolu s odborným garantom výstavy, Zväzom chovateľov koní na Slovensku, pripravili pre návštevníkov atraktívny sprievodný program. Jeho súčasťou budú furmanské a westernové preteky, chovateľské prehliadky plemien FURIOSO, ARAB, netradičné plemená a ostatné plemená,  prehliadka šampiónov, nové trendy v podkúvaní     a nebudú chýbať ani preteky MINI – MAXI. V tohtoročnej RIDE & DRIVE SHOW si zmerajú sily osobnosti - Stanislav Griga (tréner slovenskej futbalovej reprezentácie), Vladimír Chovan (prezident Slovenskej jazdeckej federácie), Jakub Holúbek – juniórsky futbalový reprezentant SR, Pavol Sedláček (predseda TSK), Miroslav Maxon (spoluorganizátor výstavy) a ďalší.

Vyvrcholením prvého dňa bude KONSKÁ SHOW – exhibícia, počas ktorej sa predstavia SOŠ Šaľa (jednotlivci a skupina) s voltížnym vystúpením, oddelenie jazdnej polície odboru kynológie a hipológie Prezídia policajného zboru SR, Žrebčín Helamir Kunovice, sedlový tandem kobýl Moravský teplokrvník Sába a Sabeéna s Karolínou Stoličkovou a tandem žrebcov Shetland pony a lukostrelci. Atraktívna bude tiež ukážka drezúry na hudbu Kür s Milanom Kulajdom na žrebcovi plemena Hafling Buchberg a vozotajská ukážka trigy so žrebcami Shetland pony - Arbony, Phil Marlow Bruk a Čert s Miroslavom Pavlíčkom. Pre deti je pripravená jazda na poníkoch a lesná pedagogika, ktorá im ponúka možnosť hravou formou naučiť sa vnímať prírodu a hlavne les. Vlastnoručne si môžu zhotoviť kŕmidlo pre vtáčiky, ktoré si môžu zobrať domov, vyrobiť si vlastnú minizbierku semien lesných drevín, ale aj zahrať sa s drevenými skladačkami. Určite deti poteší aj maľovanie na tvár a glitrové tetovanie.

Popri rozsiahlom sprievodnom programe si návštevníci môžu zakúpiť jazdecké a chovateľské potreby, ako aj pozrieť si expozíciu historických kočov Landauer, Coupé a Faeton.

Spoločne s výstavou Kôň bude prebiehať aj 6. ročník výstavy Detský svet & Intertoys. Tohtoročnou novinkou je premietanie známych rozprávok natáčaných na slovenských hradoch a zámkoch - Popolvár najväčší na svete, Sokoliar Tomáš, Šípová Ruženka, Kráľ Drozdia brada a Perinbaba. Výstava Detský svet & Intertoys ďalej ponúkne deťom cyklistickú a kolobežkovú zábavnú dráhu, nafukovacie skákacie atrakcie - hrady a trampolíny, vodné bubliny, www.iHrysko.sk – festival spoločenských hier pre deti a rodičov, výtvarné a textilné dielne - Detské pečiatky, interaktívnu výstavu vedeckých hračiek „Vedecká hračka rodine a deťom“, detský kútik na oddych a hru, priestor na prebalenie, nakŕmenie a dojčenie detí. Pre rodičov je určená prednáška na tému „Význam a využitie pupočníkovej krvi“, ktorej účastníci dostanú darček – CD Rozprávky z bruška! a prednáška Podpora rodičovstva – ako je možné skvalitniť vzťahy s deťmi. Počas celého podujatia pripravilo MC Srdiečko prezentáciu svojich aktivít a kurzov, laktačné poradenstvo, psychologické a právne poradenstvo. Výstava tiež ponúka možnosť nákupu detských hračiek a potrieb pre deti. Na spestrenie programu vystúpia fitnessky deti.

Organizátor podujatia, výstavisko EXPO CENTER a.s., by rád pozval všetkých nadšencov a milovníkov koní a tých, ktorí chcú prežiť zaujímavý a aktívny deň so svojimi deťmi na výstavisko do Trenčína.

Pre verejnosť bude výstavný areál otvorený 1. a 2. 9. od 10.00 do 18.00 hod.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu