Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Táto morbídnosť sa šíri internetom: Ak zomriem prvý...!

(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Ľudia nie sú nesmrteľní, a práve preto sa mnohí počas života aspoň snažia zanechať po sebe niečo, vďaka čomu sa na nich bude ešte dlhý čas spomínať. Touto myšlienkou sa zrejme riadi aj internetový projekt Ifidie1st.com, čiže Akzomriemprvý.

Užívatelia tu majú možnosť zanechať svoje odkazy pre prípad, že navždy odídu z tohto sveta. O víťazovi sa dá však v tomto prípade asi len ťažko hovoriť.

Účastník projektu svoj odkaz nahrá cez webkameru a potom vyberie dôveryhodné osoby, ktoré v prípade jeho smrti túto skutočnosť nahlásia. Vo chvíli, keď skon daného človeka ohlásia tri osoby nezávisle od seba, overia túto skutočnosť aj samotní tvorcovia projektu a následne začnú správu zo záhrobia šíriť po internete. Odkaz by sa mal údajne dostať až k 200 miliónom ľuďom.

Napriek značnej miere kontroverznosti, ktorú portál vyvoláva, za týždeň existencie jeho služby využilo už viac ako tisíc osôb. Víťaz sa prirodzene svojich pätnásť minút slávy už nedožije; podľa autorov mu však aspoň projekt dáva možnosť odísť z tohto sveta naozaj štýlovo. Informoval o tom portál Novinky.cz.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu