Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Briti hodnotili oblečenie olympionikov: Najväčšie katastrofy aj úchvat!

Česi v gumákoch zaujali už pri otváracom ceremoniáli. Zobraziť galériu (5)
Česi v gumákoch zaujali už pri otváracom ceremoniáli. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - České čižmy na olympiáde v Londýne očarili aj britský denník The Guardian, ktorý dal zlatú medailu za najlepšiu olympijskú rovnošatu Českej republike pred Jamajkou a Holandskom. Redaktorka denníka Hadley Freemanová bola naopak hlboko sklamaná z domácich Britov aj z americkej reprezentácie.

Myslím, že všetci vieme, o čo na olympiáde naozaj ide a to sú debaty o tom, kto má najfajnovejšie tepláky. Je to ako OSN a konferencie v Davose dohromady, len ešte viac na úrovni.

A pretože toto sú britské noviny, oceňujem, že je prakticky mojou povinnosťou začať tímom GB. No, koledovali ste si o to: Británia nestojí za nič. Pri otváracom ceremoniáli oblečky, ktoré si úbohí športovci obliekli, pripomínali zľavnený halloweensky kostým Aliho G. Zoznámili tak vďačný svet s dosiaľ neznámym konceptom zlatých "škvŕn v podpazuší". Pozitívom je, že uniformy odrážajú určitý rys britskej povahy. Negatívom je, že to nie je práve rys, ktorý je potrebné odrážať.

Nie že by americké uniformy boli oveľa lepšie. Možno ich navrhol Ralph Lauren, ale pokojne to mohli nechať na American Airlines. Chudáci športovci pri pochode pri otváracom ceremoniáli vyzerali, ako keby každú chvíľu mali začať ukazovať cestu k najbližšiemu núdzovému východu a predviesť, ako zaujať polohu pri núdzovom pristátí.

Taliansko sa držalo snobských návrhárov a zlanárilo svojho národného krajčíra Giorgia Armaniho. A ako teda vyzerajú? Ako tepláky z filmu American Gigolo. Čo je fajn, keď žijete v 80. rokoch. A v čiernobielom filme.

Briti hodnotili oblečenie olympionikov:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet,)

Ani jedno z toho sa nedá povedať o španielskych a ruských uniformách. Španielske pripomínajú niečo z obalu albumu Sgt Pepper 's Lonely Hearts Club Band a tie ruské asi navrhol (známy graffiti umelec) Keith Haring. Obe uniformy sú dielom spoločnosti Bosco Sport, teda značky, na ktorú si naozaj nehodlám v blízkej, a vlastne ani vzdialenej budúcnosti, šetriť. A povedzte mi, čo si má človek myslieť o nemeckej uniforme s modrými modelmi pre chlapcov a ružovými pre dievčatá? Tak sú to športovci alebo novorodenci?

Briti hodnotili oblečenie olympionikov:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet,)

Ale všetko nie je zlé! Potlesk pre apartné modely Novozélanďanov, na ktoré by s ich jachtárskymi blejzrami a šatmi s jemnými vzormi bol pyšný každý švihák v Brooklyne alebo Dalstone. Juhokórejčania sú tiež absolútne rozkošní v modeloch v štýle "Ahoj, námorníkov!" s elegantnými šatkami a naozaj šik blúzkami. Holandské uniformy možno nie sú od nóbl návrhára, ale v niektorých ohľadoch mali najlepší štýl s peknými modrými kabátmi a svetlo oranžovými nohavicami.

Briti hodnotili oblečenie olympionikov:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet,)

A nakoniec, mojimi obľúbencami sú dve krajiny, ktoré zrejme dávajú väčší dôraz na pobavenie ako, aby boli šik. Jamajka mala u mňa vždy veľké šance, keď som videla, že uniformy navrhla dcéra Boba Marleyho Cedella (budeš to musieť prehltnúť, Giorgio Armani). Jasné farby a vojenský nádych sú tak radostné, že ani mi nenapadlo robiť žiadne poznámky o Kokosoch na snehu.

Briti hodnotili oblečenie olympionikov:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet,)

Ale najviac sa mi naozaj páčila uniforma, ktorú mali Česi. Tie čižmy! Čižmy! Ako súčasť národnej rovnošaty! Kto vedel, že Česi majú taký zmysel pre humor? Predstavujem si, že všetci boli na ceste na hudobný festival Camp Bestival.

Takže, keby som mala rozdeľovať medaily, bol by to bronz pre Holandsko, striebro pre Jamajku a naleštené zlato do Českej republiky.

Boli ste na olympiáde a odfotili sa s niektorým zo slávnych športovcov? Pošlite nám svoje zábery na adresu fotky@topky.sk a my ich radi zverejníme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu