Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vyznáte sa v rôznych druhoch all inclusive služieb? Súťaž!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

V prvom rade je nutné vedieť, čo je all inclusive. Často totiž máme iba mylnú predstavu, ktorá sa veru líši od reality. Veľa ľudí si o službách all inclusive stále myslí, že ide o prístup k jedlu a pitiu 24 hodín, ako aj o neobmedzený pestrý výber jedál a nápojov všetkého druhu. Je to ale skutočne pravda?

Základom all inclusive služby sú raňajky, obedy, večere doplnené o snacky, alkoholické a nealkoholické nápoje domácej výroby. Ďalšie služby, ktoré sú súčasťou all inclusivu sú považované za luxus a väčšinou sa takýto all inclusive nazýva moderne „ultra all inclusive“. Medzi takéto služby, ktoré sa poskytujú nad rámec normálneho all inclusivu patrí podávanie značkového medzinárodného alkoholu, či diskotéka, alebo bezplatné a la carte  reštaurácie, prípadne vstup do aquaparku.

All inclusive light slúži na označenie plnej penzie formou bufetových stolov, ku ktorej sa podávajú alko a nealko nápoje domácej výroby. Snacky medzi jedlami v tejto forme neexistujú. Nečakajte ani iné služby, ktoré by boli v rámci tejto ponuky bezplatné. Uvedené základne rozdelenie je iba hrubé, pretože každý hotel má svoj all inclusive program, ktorý sa líši od all inclusiv programov ostatných hotelov.

Medzi all inclusive službami je teda veľmi ťažké si vyberať a ešte ťažšie ich zoštandardizovať. Určite sú to dobré ponuky, ale netreba mať očakávania, ktoré nie sú reálne a uskutočniteľné.

Kvalita all inclusive služieb záleží od kvality hotela, v ktorom strávite dovolenku. V drvivej väčšine 3 hviezdičkových hotelov je ponúkaná službna all inclusive light. V 3 hviezdičkovom hoteli ani netreba od all inclusive očakávať príliš veľa. Vždy treba mať na pamäti pomer cena a kvalita.

Keď si vyberáte all inclusivy v 4 hviezdičkových hoteloch, je lepšie si vybrať all inclusive v medzinárodnej sieti, ktoré musia spĺňať náročne vnútorne audity.

Na záver vyberáme zo všeobecných pravidiel, ktoré  platia v all inclusive hoteloch:

1.     V baroch na terase, najmä pri bazénoch dostanete z bezpečnostných dôvodov plastové poháre.

2.     V ponuke klasických all inclusivov sú iba lokálne značky alko a nealko nápojov, čo v prípade Egypta znamená maximálne 22 percentný alkohol.

3.     Nech vás neprekvapí, že v all inclusive hoteloch existuje množstvo služieb za doplatok.

      4.   Nezabúdajte, že systém all  inclusive je daný hotelom. Neurčuje ho cestovná kancelária ani cestovná agentúra. Preto je dobre si preveriť kvalitu služieb all inclusive vo vami vybranom hoteli cez online travel komunitu, aby ste neboli sklamaní.

Odpovedzte na súťažnú otázku a vyhrajte  kupón na 100 EUR ako časť platby za ľubovoľný dostupný zájazd zo stránok www.travel.sk alebo www.reisen.sk.

All inclusive určuje:

1) hotel

2) klient

3) cestovná kancelaria alebo agentúra

Správnu odpoveď pošlite cez SMS v tvare: SUTAZ6(medzera)číslo správnej odpovede na číslo 6305.

(príklad textu SMS: SUTAZ6 1)

Súťaž prebieha v termíne od 02.08.2012 do 08.08.2012.

Výhercovia budú kontaktovaní telefonicky.

Cena spätnej SMS je 0,200 € s DPH (Službu prevádzkuje Zoznam Mobile, s. r. o.)

Článok je súčasťou seriálu “Dovolenková poradňa“ ktorý vychádza týždenne v spolupráci s travel.sk

travel.sk
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: travel.sk)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu