Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Osamelý Newyorčan (40): Vylepil svoje číslo, ozvalo sa mu 60 tisíc ľudí!

Jeff vylepil inzerát po celom Manhattane Zobraziť galériu (2)
Jeff vylepil inzerát po celom Manhattane (Zdroj: fivedials.com)

NEW YORK - Pre niektorých je samota pohromou, iní ju zas považujú za vykúpenie z rušného dňa. Nikomu by sa ale zrejme nepáčilo, keby sa nemal s kým porozprávať a podeliť sa o svoje radosti aj starosti. Z tohto dôvodu sa istý Newyorčan rozhodol, že zverejní svoje telefónne číslo.

Jeff Ragsdale sa minulý rok cítil veľmi osamelo. Bol nezamestnaný, býval v nie príliš útulnom jednoizbovom byte a navyše sa rozišiel s priateľkou. Svoj problém sa rozhodol riešiť vskutku nezvyčajným spôsobom. Na jeseň vylepil na Manhattane plagáty s týmto textom: "Ak sa ktokoľvek chce porozprávať o čomkoľvek, zavolajte mi. 347-469-3173. Jeff, jeden osamelý chlap."

Osamelý Newyorčan (40): Vylepil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: fivedials.com)

Počas prvých dní sa štyridsaťročnému Američanovi ozvalo takmer sto ľudí. Potom sa ale fotografia plagátu na stĺpe dostala na web a spustila reťazovú reakciu. Jeff odvtedy dostal viac ako 60 tisíc telefonátov a textových správ, a to prakticky zo všetkých kontinentov. Začiatkom roka dokonca vydal knihu, ktorú tvoria výhradne odkazy, správy a prepisy rozhovorov s ľuďmi, ktorí ho chceli zachrániť z jeho samoty a zároveň sa podelili aj o svoj životný príbeh.

Už sa objavili aj neprajníci, ktorí tvrdia, že Ragsdale si všetko chladnokrvne premyslel, pretože vedel, že tým vyvolá rozruch a získa pozornosť. V médiách sa o to pokúšal už skôr, keď pred dvoma rokmi chodil v centre New Yorku s ceduľou: "Som hulvát, prepáč, Megan!" Svoj čin obhajoval tým, že sa tak snaží zmieriť so svojou priateľkou. V tom čase o tom napísal denník New York Times, ktorý ale neskôr pridal vysvetlenie, že išlo pravdepodobne len o trik, pomocou ktorého chceli dvaja neúspešní herci získať reklamu.

Nech už je to tak alebo onak, Jeff aspoň poukázal na to, koľko je na svete takých ľudí, ktorí sa nemajú s kým porozprávať. Mimochodom, to číslo z plagátu je vraj stále funkčné, uviedol portál reflex.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu