Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dievčatko sa narodilo iba s jedným očkom a penisom na čele!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TSOLO - Lekári z juhoafrickej nemocnice v Tsolo informovali o nezvyčajnom výjave, kedy na svet prišlo dieťatko s jedným očkom a ešte aj penisom na čele. Dievčatko, ktoré sa narodilo iba 16-ročnej matke z Qumbu, neprežilo.

"Narodila sa s malým penisom a jedným okom na čele. Bez nosa a tam, kde majú byť oči, nebolo nič, iba koža," informoval oblastný zdravotnícky hovorca Sizwe Kupelo a dodal, že aj napriek tomu, že išlo o dievčatko, malo na hlavičke mužské genitálie.

Podobné prípady deformít nie sú v nemocnici až také zriedkavé. Začiatkom júna sa tu narodili zrastené dvojičky, pričom to bol už piaty takýto pár narodený v bývalom Transkei za posledných 18 mesiacov.

Vlani v novembri prišlo v Port Elizabeth na svet dieťa s odokrytým srdiečkom a takisto bol hlásený ešte jeden prípad odhaleného mozgu. Zdravotníci preto kladú dôraz na prevenciu.

"Žiadame tehotné ženy, aby začali včas s prenatálnou starostlivosťou a došlo tak k skorej detekcii," povedal Kupeli s tým, že je to dôležité najmä v prvom trimestri. Ženy by podľa neho mali vždy informovať lekára, že sú tehotné a obrátiť sa na neho so všetkými problémami, aby sa vyhli liekom, ktoré by mohli byť škodlivé pre dieťa.

Kupeli tiež vyzval tehotné ženy, aby sa zdržali použitia tradičných bylín. "Netvrdíme, že sú príčinou týchto porúch, ale sú to ďalšie možné faktory," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu