Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Výprava za UFOm na dne Baltu: Záhadný kolaps techniky!

Objekt svojím tvarom pripomína vesmírnu loď
Objekt svojím tvarom pripomína vesmírnu loď (Zdroj: ocean explorer)

GAVLE - Výprava z Ocean X Team, ktorá skúma záhadný objekt na dne Baltského mora, má problémy s technikou. Jej zariadenia prestávajú fungovať akonáhle sa priblížia do okruhu 200 metrov k "stroskotanej vesmírnej lodi".

Profesionálny potápač Stefan Hogerborn uviedol, že ich technika v blízkosti objektu odmieta fungovať. Keď sa od neho vzdialili, bolo opäť všetko v poriadku, pri návrate však došlo k ďalšiemu kolapsu.

"Som v tíme najväčší skeptik, čo sa týka tohto druhu teórií, takže som bol pripravený na to, že tu nájdeme nejaký kameň, skalu či kopu blata, ale nie je to nič také. S niečím podobným som sa ešte nestretol," uviedol na margo záhady potápač Peter Lindberg.

"Som na sto percent presvedčený, že sme našli niečo veľmi, veľmi, veľmi unikátne," dopĺňa jeho slová ďalší člen posádky Dennis Åsberg a pokračuje: "Možno je to meteorit alebo asteroid, sopka či vojenská základňa alebo ponorka z čias Studenej vojny... alebo je to UFO. Niečo to to predsa musí byť."

K nálezu tajomného objektu v Botnickom zálive pri Švédsku prišlo minulý rok a okamžite vyvolal senzáciu. Potápači sa k nemu prvýkrát ponorili v polovici júna, ale po vyplávaní na hladinu priniesli viac otázok ako odpovedí.

Na dne je podľa nich skutočne objekt, ktorý má oválny tvar a 18 metrov v priemere. Nie je vraj pravdepodobné, že by išlo o útvar vzniknutý sopečnou činnosťou alebo prirodzenou eróziou. Okraje objektu sú zaoblené a viditeľné sú aj pravidelné robustné hrany. Objekt je navyše vyvýšený o niekoľko metrov nad dnom, na ktorom spočíva, a steny bokov majú krivky v tvare huby.

"Brzdná stopa" dlhá 300 metrov, ktorú sonar odhalil, potom potápačom naozaj pripomínala najviac zo všetkého pristávaciu dráhu, po ktorej objekt kĺzal až na miesto, kde teraz leží.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu