Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slováci majú vyrábať plávajúce ostrovy: Pre svetovú smotánku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ORSOS Island GmbH)

VIEDEŇ - S novým lákadlom pre boháčov, akú luxusnú zábavu by si mohli ešte dopriať, prišla rakúska firma. Ponúka im umelý, plávajúci "ostrov" s cenou 5,2 milióna eur. Oveľa zaujímavejší je však fakt, že na výrobe sa majú podieľať lodenice v Komárne.

Ostrov Orsos merací 20 krát 37 metrov nemá vlastné motory, ale je možné ho zakotviť, kdekoľvek jeho majiteľ bude chcieť, a potom ho treba nechať odtiahnúť na opačnú stranu sveta, povedal AFP podnikateľ maďarského pôvodu Gabor Orsos.
    
"Záujem je obrovský z celého sveta, z Austrálie, Číny, Spojených štátov," dodal. "Už máme prvú objednávku a na budúci týždeň k nám prídu nejakí potenciálni kupci z Austrálie."
    
Ostrovy, ktoré jeho firma ponúka, sú vraj úplne sebestačné a šetrné k životnému prostrediu. Elektrinu im zaisťujú solárne panely a veterné generátory. Na ostrove sa môže "ubytovať" 12 ľudí plus posádka a ponúka 1000 štvorcových metrov životného priestoru.
    
Problémom však je, že tieto ostrovy zatiaľ existujú len na papieri; vyrobený ešte nebol ani jeden. Orsos však tvrdí, že prvý umelý ostrov by mohol byť hotový v priebehu nasledujúcich 18 mesiacov. K majiteľovi potom bude dopravený po Dunaji a cez Čierne more, kamkoľvek si bude priať.

ORSOS Island

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu