Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dvojhlavý chlapec sa oženil s dvomi sestrami!

Giacomo a Giovanni Tocciovci
Giacomo a Giovanni Tocciovci (Zdroj: sideshowworld.com)

TURÍN - Genetické anomálie sa nezvyknú vyhýbať ani ľuďom. Svedčí o tom aj prípad z talianskeho Turína, kde sa niekedy medzi rokmi 1875-1877 narodili pozoruhodní bratia. Boli zrastení do jedného tela, takže vyzerali skôr ako dvojhlavý chlapec. Napriek tomuto telesnému hendikepu sa im podarilo oženiť sa.

Ich otec sa rozhodol z nepríjemnej situácie vytĺcť, čo sa dá a synov za peniaze vystavoval po celej Európe ako živé kuriozity. Keď mali 16 rokov, odišli na turné po Spojených štátoch a zaznamenali fenomenálny úspech.

Bratia mali jemné rysy, svetlú pleť, hnedé vlasy, boli živí a bystrí. Vedeli písať, maľovať a milovali hudbu. Boli zrastení pod šiestym rebrom, mali jedno brucho, jeden penis, štyri ruky a dve nohy. Každé z dvojčiat perfektne ovládalo svoju ruku, nohy však nedokázali zosynchronizovať tak, aby mohli chodiť.

Keď dospeli, usadili sa vo vile neďaleko Benátok a odmietali sa ďalej predvádzať. Až v roku 1904 sa opäť objavili na verejnosti a spôsobili veľký škandál. Oženili sa totiž s dvoma normálnymi sestrami. Ich ďalší osud je nejasný. Žili údajne v bezdetných manželstvách šťastne až do smrti v roku 1940.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu