Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Najnepopulárnejším žijúcim exprezidentom je George W. Bush

George W. Bush
George W. Bush (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Najnepopulárnejším žijúcim exprezidentom USA je George W. Bush. Vyplýva to z májového prieskumu verejnej mienky, ktorý vo štvrtok zverejnila americká televízna stanica CNN.

Negatívne hodnotí Bushovo pôsobenie v Bielom dome, ktorý opustil pred viac ako tromi rokmi, až 54 percent opýtaných. Pozitívny pohľad na exguvernéra štátu Texasu má iba 43 percent Američanov. Druhým najnepopulárnejším exprezidentom je s veľkým rozdielom jeho otec, George H. W. Bush. Toho negatívne hodnotí 34 percent, tesne za ním skončil demokrat Jimmy Carter s 30 percentami. Najlepšie z prieskumu vyšiel demokrat Bill Clinton, s ktorým vyjadrilo spokojnosť 66 percent opýtaných, nespokojných je iba 31 percent respondentov.

Bush junior vládol v USA v od roku 2001 do 2009. Počas svojho pôsobenia vyhlásil vojnu terorizmu, začal inváziu do Afganistanu a Iraku, čo v kombinácii s vypuknutím ekonomickej krízy dostalo krajinu do veľmi zlej ekonomickej situácie. Zo svojho úradu odchádzal v januári 2009 ako najnepopulárnejší americký prezident v histórii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu