Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mníška ide proti cirkvi: Schvaľuje masturbáciu aj gejov!

Margaret
Margaret (Zdroj: radiosantiago.cl)

VATIKÁN - Predstaviteľov katolíckej cirkvi pohoršila kniha, ktorú vydala istá americká mníška, pretože je v rozpore s tým, čo Vatikán hlása. Pojednáva totiž o sexuálnej morálke, ktorá schvaľuje masturbáciu, homosexualitu a rozvody.

"Kniha Just Love - A Framework for Christian Sexual Ethics vyšla v roku 2006 a zastáva postoje, ktoré sú v priamom rozpore s katolíckym učením o sexuálnej morálke," uviedol Vatikán vo svojom oficiálnom vyhlásení. Od kontroverzného diela sa oficiálne dištancoval.

Farleyová, ktorá je členkou rádu sestier súcitu a emeritnou profesorkou na náboženskej škole v Yale, vo svojej knihe podporuje rad činností, ktoré cirkev pokladá za hriech. "Masturbácia zvyčajne nevyvoláva žiadne morálne otázky. Mnoho žien nachádza potešenie v sebaukájaní, čo je oveľa lepšie, než skrývanie sexuálnych potrieb," napísala.

Mníška vo svojej knihe rozoberá aj homosexualitu. "Mnohí teológovia tvrdia, že vzťah medzi osobami rovnakého pohlavia by mal byť vnímaný rovnako ako vzťah ľudí opačného pohlavia a mal by byť rešpektovaný," uvádza autorka.

Farleyová podporuje aj uzatváranie ďalších manželstiev, pretože ako povedala, všetky manželské zväzky vydržať nemôžu a rozvod je často najlepšou voľbou.

Kongregácia pre náuku viery (CDF), ktorá knihu skúmala, kritizuje autorku za jej postoje. "Masturbácia je zvrátenou a nezriadenou činnosťou, homosexuálne vzťahy sú výsledkom veľkej mravnej skazy a manželstvo nesmie byť prerušené žiadnu ľudskou silou z iného dôvodu, než je smrť. Kongregácia varuje veriacich, že táto kniha nie je v súlade s učením Cirkvi. Rozhodne nesmie byť použitá ako právoplatné vyjadrenie cirkevnej náuky o morálke," varuje CDF. Správu priniesol portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu