Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chlapec mal v tele živú rybu: Namiesto žalúdka skončila v pľúcach!

Röntgenový snímok chlapcovho hrudníka
Röntgenový snímok chlapcovho hrudníka (Zdroj: profimedia.cz)

BHÓPÁL - Na minulotýždňovú hru v rieke nebude dvanásťročný chlapec z indického štátu Madhjapradéš spomínať príliš v dobrom. Počas nej totiž prehltol deväťcentimetrovú rybu, ktorá sa mu ale namiesto do žalúdka dostala do pľúc. Jeho život visel na vlásku.

Prehĺtanie živých rýb je v druhej najľudnatejšej krajine sveta celkom bežnou praxou. Prípad Anila Barela sa však skomplikoval, pretože malá rybka neprešla pažerákom, ale hrtanom a skončila v chlapcovej ľavej pľúci.

Krátko nato začal mať chlapec problémy s dýchaním. Rýchlosť jeho dychu sa z obvyklých 17 vdychov za minútu zrýchlila na dvojnásobok. Keď sa potom obsah kyslíka v jeho krvi znížil na 80 percent, musel podstúpiť vyšetrenie, uviedol portál Novinky.cz.

"Röntgen odhalil, že má kvôli prítomnosti cudzieho telesa úplne nepriehľadnú ľavú pľúcu. Ryba bola dokonca živá a naposledy sa nadýchla až vo chvíli, keď sme vykonali bronchoskopiu. Znižovala funkciu oboch chlapcových pľúc, čím obmedzovala príjem kyslíka. Je to prvý prípad svojho druhu, s ktorým sme sa za 20 rokov praxe stretli," uviedol doktor Pramod Džavár. Trvalo 45 minút, kým Anilovi spolu so špecialistom na otorinolaryngológiu rybu vytiahol z tela.

Chlapec vdýchol rybu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu