Streda5. jún 2024, meniny má Laura, zajtra Norbert

Najkrutejší cirkus sveta: V S. Kórei predvádzajú zvieratá drsnú šou!

Obliekať zvieratá ako deti je ponižujúce
Obliekať zvieratá ako deti je ponižujúce (Zdroj: The Sun)

PCHJONGJANG - Reportéri britského denníka The Sun počas týždenného pobytu v komunistickej Severnej Kórei natočili zábery, ktoré označili za najnechutnejšiu šou, akú kedy videli. Zvieratá v lesklých kostýmoch sú nútené predvádzať infantilné a neprirodzené cirkusantské čísla až trikrát denne.

Videá, ktoré pochádzajú z hlavného mesta Pchjongjangu, pobúria každého milovníka zvierat. Medvede a paviány sú počas ponižujúcich vystúpení nútené nosiť krikľavé kostýmy, skákať cez švihadlo, hrať basketbal alebo jazdiť na kolieskových korčuliach.

Vstupenky na trojdennú šou pritom stoja v prepočte okolo 20 eur, čo je pre väčšinu Kórejčanov obrovská suma, keďže priemerný mesačný príjem činí asi 36 eur. Okrem hŕstky detí, ktoré sedeli pri rodičoch, do cirkusu zavítala aj tridsiatka čínskych turistov. Zvyšok 3500-miestnej arény zaplnili vojaci a vojačky oblečení v tmavozelených uniformách s odznakmi bývalého či súčasného vodcu pripnutými cez srdcia.

Aký tvrdý výcvik museli tieto zvieratá absolvovať, nie je známe. Pred publikom sa však podľa informácií The Sun predstavujú takmer denne. Jedna šou trvá 90 minút.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu