Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V žalúdku krokodíla našli nohavice, kosti psa i loptu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SYDNEY - Rangeri na severe Austrálie museli zastreliť krokodíla morského (Crocodylus porosus), ktorý útočil na domácich miláčikov miestnych obyvateľov. Podľa denníka The Northern Territory News ho v utorok usmrtili po tom, čo za nohu schmatol ďalšieho psa.

Keď triapolmetrového krokodíla otvorili, v jeho žalúdku našli kosti psa, futbalovú loptu a tiež krátke nohavice. "Je to možno komická správa, no je znepokojujúce vidieť v útrobách divokého zvieraťa takéto zvyšky," uviedli v denníku, ktorý s obľubou píše o príhodách s krokodílmi. Polícia v súčasnosti dúfa, že majiteľ nohavíc je živý a zdravý a zviera kus oblečenia zjedlo po tom, čo ich našlo v odpadkoch.

Krokodíly morské bývajú v Austrálii aktívne najmä počas letných mesiacov, teda od novembra do januára. Nielen v týchto mesiacoch sa stáva, že zavítajú aj na obývané územia. Ročne zabijú tieto zvieratá, ktoré dorastajú až do dĺžky siedmich metrov a vážia viac ako jednu tonu, niekoľko ľudí. Krokodíl morský je najväčším plazom na svete. Od ostatných krokodílov sa odlišuje tým, že nežije v sladkej, ale slanej morskej vode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu