Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dievčatko záhadne zomrelo: Jeho smrť zachránila štyri životy!

Príčinu smrti dievčatka vyšetruje polícia
Príčinu smrti dievčatka vyšetruje polícia (Zdroj: calgaryherald.com)

CALGARY - Smrť dieťaťa je pre každého rodiča tou najväčšou nočnou morou. Nedávno ju zažila istá kanadská rodina, ktorej z doposiaľ neznámych príčin umrela ani nie dvojročná dcérka. Napriek veľkému žiaľu neváhali a rozhodli sa darovať jej orgány tým, ktorí ich potrebovali.

Malá MacKenzy upadla do bezvedomia 2. mája. Rodičia k dcérke, ktorá nedýchala, okamžite privolali zdravotníkov. Tí je previezli do nemocnice, kde bola dva dni napojená na podporné prístroje.

Keď ju lekári vyhlásili za mŕtvu, na Jen a Dana Woolsmithovcov čakalo najťažšie rozhodnutie v živote. Keďže podľa odborníkov nebola šanca, že sa preberie, nechali ju odpojiť. Hoci ich hrozná správa veľmi zasiahla, nebolo im ľahostajné, že iné deti sú v ohrození života a vďaka Mackenzy majú šancu na záchranu. Súhlasili preto s darovaním jej orgánov, napísal Blesk.cz.

Rodina je na dcérku veľmi pyšná. Jej orgány totiž pomohli ďalším štyrom deťom, ktoré by inak s najväčšou pravdepodobnosťou zomreli. "Priniesla toľko šťastia ľuďom okolo seba behom tak krátkej doby," zverila sa Jen.

Záhadnú smrť malého dievčatka momentálne vyšetruje polícia v Calgary. Viac informácií do prípadu by mali vniesť výsledky pitvy. "Vieme, že každý chce poznať odpoveď, prečo MacKenzy zomrela, ale vyšetrovací proces je potrebné najskôr dokončiť," uviedol policajný inšpektor Darren Leggatt.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu