Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Slovenské firmy získajú návod ako sa stať dodávateľmi agentúr NATO

Medzinárodný veľtrh obrannej techniky IDEB
Medzinárodný veľtrh obrannej techniky IDEB

BRATISLAVA - Už po štvrtýkrát sa uskutoční medzinárodný veľtrh obrannej techniky IDEB. V termíne 2.-4.5.2012 bratislavskú Inchebu zaplaví vojenská technika a vybavenie pre plnenie špeciálnych úloh súvisiacich s obranou a národnou bezpečnosťou.

Na ploche 30 000 m² svoju ponuku predstaví 221 vystavovateľov z 24 krajín sveta (Argentína, Belgicko, Bulharsko, Česká republika, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Izrael, Južná Kórea, Kanada, Maďarsko, Nemecko, Nórsko, Poľsko, Rakúsko, Rusko, Slovenská republika, Slovinsko, Španielsko, Švajčiarsko, Švédsko, Taliansko, USA, Veľká Británia).

Medzinárodný veľtrh obrannej techniky IDEB bude počas svojho trvania miestom zaujímavých obchodných stretnutí, ale aj demonštráciou pripravenosti a zdatnosti našich ozbrojených síl. Toto podujatie je výnimočné i svojím medzinárodným charakterom – zaradilo sa medzi rozhodujúce stredoeurópske veľtrhy orientované na oblasť špeciálnej techniky. Motto 4. ročníka veľtrhu IDEB „Moderné obranné technológie, nové partnerstvá" odráža aktuálne ciele modernizácie Ozbrojených síl SR. Verejnosť na mieste uvidí takmer 30 premiér v oblastiach vojenskej pásovej i kolesovej techniky, zbraňových systémoch, munícii, ako aj v komunikačnej a pozorovacej technike.

Priemyselné dni NATO
Súčasťou medzinárodného veľtrhu IDEB sú tento rok Priemyselné dni NATO, ktoré sa konajú  2.–3.mája. Zástupcovia rôznych podnikateľských subjektov dostanú príležitosť získať informácie o systéme agentúr Severoatlantickej aliancie, o ich zameraní a spôsoboch zapojenia sa do medzinárodných obstarávaní. V rámci programu svoju činnosť predstavia: Agentúra NATO pre údržbu a zásobovanie, Agentúra NATO pre konzultácie, velenie a riadenie, Spojenecké veliteľstvo NATO pre operácie a sídlo NATO – organizačná jednotka pre obstarávanie a služby.

Sprievodné programy
Z odborného programu je potrebné vyzdvihnúť medzinárodnú konferenciu o vojenských technológiách a špeciálnych technológiách 2012 organizovanú Trenčianskou univerzitou Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Veľtrh budú po celý čas sprevádzať aj ukážky rôznych vojenských činností v exteriéri a dynamická časť slávnostného otvorenia bude zaujímavým nebeským divadlom nielen pre pozvaných hostí, ale aj pre Bratislavčanov. Ministerstvá obrany SR a ČR pripravili aj pre širokú verejnosť spoločný program pod názvom Armádny šport – tradície, partnerstvo a úspechy. Podujatie zahŕňa besedy s legendami československého športu ako napríklad: Dana Zátopková, Anton Tkáč, Jozef Pribilinec, Slavomír Kňazovický a ďalší.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu