Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kocúrik sa trápil so zdeformovanými nohami, ťahal ich za sebou!

Corky donedávna poriadne nemohol chodiť Zobraziť galériu (5)
Corky donedávna poriadne nemohol chodiť

FARGO - Kocúra Corkyho od prvých okamihov na svete sprevádzala smola. Narodil sa s ťažko deformovanými zadnými končatinami, a keď ho pred mesiacom našli, hrozilo, že sa nevyhne uspávacej injekcii. Nakoniec sa na neho usmialo šťastie. Ujal sa ho útulok v Severnej Dakote, kde podstúpil náročnú operáciu.

Osemmesačná sirota, ktorému dali meno Corky, sa narodil s takzvanou artrogrypózou, teda s postihnutím mäkkých tkanív kĺbov. To zapríčinilo, že jeho zadné končatiny boli obrátené, podivne skrútené a nepohyblivé.

Spoluzakladateľka a vedúca útulku Cats Cradle Shelter v meste Fargo Gail Ventzkeová a Carol Stefoneková sa však kocúrovho postihnutia nezľakla a kontaktovala špecialistu.

Veterinár odporučil operáciu, pri ktorej by sa kocúrove končatiny obrátili a vystužili oceľovými klinami. Náročný chirurgický zákrok prebehol 5. apríla a trval päť hodín. Zverolekár Corkymu prerezal Achillove šľachy, aby sa mu vyrovnali prsty a mohol chodiť.

"Doktor Burchill je náš hrdina. V podstate vymyslel celý chirurgický postup. Corkyho si ho veľmi obľúbil a chodí k nám každý deň vo svojom voľnom čase, aby mu vymenil obväzy," uviedla vedúca centra Gail Ventzkeová.

Malý kocúrik sa momentálne zotavuje. Štyrikrát denne absolvuje fyzioterapeutické cvičenia a pomaly sa učí pri pohybe zapájať zadné končatiny. Občas sa ne dokonca stavia, čo nikdy predtým nemohol.

"Corky je jednoducho úžasný. Som veľmi rada, že sa ho podarilo zachrániť," uviedla Ventzkeová s tým, že na jeho zdravotnú starostlivosť, ktorá je veľmi nákladná, je možné prispieť na stránkach catscradleshelter.org. Do zbierky sa už zapojili ľudia z najrôznejších kútov sveta, od Európy až po Austráliu, informovali Novinky.cz.

Kocúrik s obrátenými nohami

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu