Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Zubná pasta s NovaMinom® opraví citlivé zuby a aktívne ich chráni

Sensodyne Repair & Protect
Sensodyne Repair & Protect (Zdroj: Sensodyne)

BRATISLAVA - Prevratné riešenie problému s citlivými zubnými krčkami prináša nová zubná pasta Sensodyne Repair & Protect. Vďaka obsahu účinnej látky NovaMin® táto novinka tlmí prejavy senzitivity zubných krčkov – takzvanú dentinovú hypersenzitivitu. Tá je jednou z najčastejších príčin citlivosti zubov.

Dosiaľ všetky zubné pasty pre citlivé zubné krčky prinášali iba uľavujúci účinok, avšak Sensodyne Repair & Protect tento problém preukázateľne rieši. Citlivé miesta na zuboch totiž dokáže aktívne opraviť.

Zvýšenou citlivosťou zubov trpí podľa odborných odhadov až 40 percent dospelej populácie u nás. Táto nepríjemná bolesť sa prejavuje hlavne pri konzumácii extrémne studených, alebo teplých nápojov a pokrmov, prípadne v zimnom období pri nádychu chladného vzduchu. Medzi menej zvyčajné podnety patrí pôsobenie chemických (napr. kyslých alebo sladkých) a mechanických podnetov, napríklad pri čistení zubov kefkou.  Väčšinou ide o krátkodobú ostrú, bodavú bolesť zubov, spôsobenú práve uvedenými podnetmi.Najčastejšou príčinou tejto nepríjemnej bolesti sú odhalené zubné krčky. Bežne dostupné zubné pasty určené pre každodennú starostlivosť  o citlivé zuby poskytujú primárne uľavujúci účinok.  Ten je však len dočasný, a problém aktívne neriešia. Nový Sensodyne Repair & Protect však odhalený krčok opraví a následne ho i aktívne chráni, práve vďaka účinnej látke NovaMin®. Tá aktívne vyhľadá poškodené miesta na zuboch a postupne na nich vytvorí trvalú ochrannú vrstvu.

NovaMin® je bio-aktívne sklo,Bio-glass®, pôvodne určene pre podporu kostnej regenerácie. Ide o prvý syntetický materiál schopný nahradiť vlastné kostné tkanivo, ktorý otvoril cestu pre ďalší výskum a vývoj v oblasti bio-aktívneho skla.

Sensodyne Repair & Protect je prvá zubná pasta s obsahom fluoridov pre každodenné používanie s obsahom účinnej látky NovaMin®. Klinické testy preukázali, že pri používaní zubnej pasty Sensodyne Repair & Protect dvakrát denne dochádza k vytvoreniu ochrannej vrstvy už za päť dní. Pomáha tak dlhodobo  opraviť, posilniť a chrániť zuby. Pasta má sviežu mentolovú príchuť, ktorá v ústach zanecháva pocit čistoty a sviežosti. Viac informácií o Sensodyne Repair & Protect nájdete na www.sensodyne.sk.

Čo je to NovaMin® a ako funguje?

Táto unikátna zlúčenina je zložená z prírodných stavebných látok zdravých zubov a kostí – vápniku, sodíku fosfátu a silikátových častíc. NovaMin® aktívne opravuje narušené - a teda citlivé časti - zubov pomocou minerálov, ktoré sú v zuboch prirodzene prítomné. Po styku NovaMinu® so slinou dochádza k výmene ionu sodíku s ionmi vodíku za súčasného vzostupu hodnoty pH v ústach. Pritom dochádza k vyzrážaniu a usadeniu ionov vápnika a fosfátu vo forme fosfátu vápnika. Vyzrážaný fosfát vápnika kryštalizuje a vzniká tak vrstva podobná základnej stavebnej jednotke skloviny, tj. hydroxyapatitu. Táto vrstva sa vytvára na povrchu obnaženého dentínu a vo vnútri jeho kanálikov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu