Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Starý most: Skúmajú kvalitu pilierov

Martin (49) a Ján Lalinský (47) pri hĺbkovej vŕtačke. „Doteraz sme sa dostali do hĺbky 14 metrov. Musíme ísť až pod hladinu Dunaja,“ povedal Ján. Zobraziť galériu (7)
Martin (49) a Ján Lalinský (47) pri hĺbkovej vŕtačke. „Doteraz sme sa dostali do hĺbky 14 metrov. Musíme ísť až pod hladinu Dunaja,“ povedal Ján.

BRATISLAVA - Najstarší bratislavský most konečne opravia! V týchto dňoch pracovníci žilinskej spoločnosti GEOstatik skúmajú kvalitu jeho štyroch pilierov. Potrvá to do konca roka 2007.

Špeciálnou vŕtacou súpravou, ktorá sa pohybuje po železničnom trakte, silní chlapi v každom pilieri vyvŕtajú sondu. „Z celej hĺbky vyberieme neporušené vzorky a preskúmame, z akých materiálov pilier pozostáva,“ vysvetlil pracovník spol. GEOstatik Ján Lalinský.

Týmto spôsobom prevŕtajú tri piliere vo vode a jeden na petržalskom brehu Dunaja. „Prieskum mesto bude stáť pol milióna,“ informovala hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová. Práce na Starom moste budú prebiehať do konca roku 2007. Po celkovej obnove by po ňom mala jazdiť aj petržalská rýchloelektrička.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu