Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Biológ si podrobil beštiu: Žralok sa nechal štekliť ako mačiatko!

Stačí nájsť to správne miesto
Stačí nájsť to správne miesto (Zdroj: The Sun)

DYER ISLAND - Takmer päťmetrový žralok biely sa stal v rukách morského biológa Andre Harmana prítulnou hračkou. Stačilo mu priložiť na ňufák predátora svoju ruku a "zhypnotizovať" ho tak, že sa zmenil v krotkú ovečku, ktorá sa nechala dokonca poštekliť.

"Chcel som nafotil žraloka, ako sa vynára z vody a otvára ústa. Bol priťahovaný návnadou, ktorú sme vyhodili von. Andre sa zohol a šteklil ho...," uviedol americký fotograf Doug Perrine, ktorému sa tento zaujímavý pohľad naskytol pri pobreží Južnej Afriky.

Andre, ktorý predtým pôsobil ako rybár, sa za roky práce so žralokmi naučil, že ide o inteligentné a zvedavé zvieratá. Nie sú vraj také nebezpečné, ako sa zdajú, akonáhle viete, ako s nimi komunikovať. Dajú sa dokonca uviesť do stavu "hypnózy", ak ich chytíte na tých správnych miestach, kde majú nervové zakončenia.

Veľké biele žraloky sú klasifikované ako ohrozený druh, pretože v dôsledku rybolovu prichádzajú o svoju prirodzenú potravu. Nivočí ich aj ázijský priemysel, ktorý sa stále nevie nabažiť žraločích plutiev. Polievka z nich vyjde v Čine aj na 120 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu