Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V dome straší inteligentný duch: Mysteriózne hlasy a blikajúce svetlá!

Snúbenci sa z domu kvôli údajným duchom odsťahovali
Snúbenci sa z domu kvôli údajným duchom odsťahovali (Zdroj: museumoftheweird.com)

TOMS RIVER - Josue Chinchilla a jeho snúbenica Michele Callanová hľadali nový domov pre seba a dve dcéry. Začiatkom marca sa nasťahovali do prenájmu v americkom štáte New Jersey, ale už počas prvej noci vraj zistili, že nie sú v dome sami. Bizarné zvuky, blikajúce svetlá a mysteriózne hlasy, to všetko teraz dohnalo rodinu k tomu, aby prenajímateľa zažalovala.

Poslednou kvapkou vraj bola noc z 10. marca, kedy zo spiaceho Chinchilla (37) začala záhadne skĺzať pokrývka. Potom ucítil, ako mu neviditeľná ruka zovrela tú jeho. Callanova ďalej dodala, že v tú chvíľu zazrela v izbe beztvarý tmavý prízrak.

Po týchto skúsenostiach sa rodina presunula do hotela, kde býva až doteraz. Jouse a jeho partnerka chcú teraz späť svojich 2250 dolárov (1666 eur), ktoré za dom, v ktorom žili necelé dva týždne, zložili. Argumentujú tým, že keby v dome zostali, ich životy by boli v ohrození.

Majiteľ domu Richard Lopez s nim ale nesúhlasí. Myslí si, že budúci manželia majú jednoducho finančné problémy a nezvládali by platiť nájom. Prenajímateľ ich preto na oplátku žaluje za porušenie nájomnej zmluvy.

"Tu sa deje niečo celkom iné. Bavíme sa o slobodnej matke, ktorá žije so snúbencom. Myslím, že im to prerástlo cez hlavu a nemôžu si teraz nájom dovoliť," povedal Lopezov právnik David Semanchik s tým, že si za celých desať rokov, čo je dom v prenájme, na strašenie ešte nikto nesťažoval.

Snúbenci sa však bránia, že za pravdu im dali aj špecialisti na paranormálne javy. Marianne Brigandová zo združenia NJ Paranormal Investigatiors vyhlásila, že ich dom je sídlom aktívneho alebo inteligentného ducha. Jej teóriu má podporovať prieskum, ktorý zahŕňa komunikáciu s domnelou nadprirodzenou entitou prostredníctvom svietidla. Žena tvrdí, že sa pýtala otázky a neviditeľná sila ich zodpovedala zhasínaním a rozsvietením svetla. Na stranu nájomcov sa postavil aj pastor Terence Sullivan, ktorého dvojica navštevuje. Podľa jeho názoru ide o prípad posadnutosti démonom.

Nadšenci zo združenia The Shore Paranormal Research Society dokonca v dome v polovici marca podnikli súkromné ​​vyšetrovanie, ktoré starostlivo zdokumentovali kamerami. Ich výsledky ale nie sú tak jednoznačné, ako v prípade Brigandovej a Sullivana. Aktivity v dome vyhodnotili ako paranormálne s tým, že ešte nemusí ísť o skutočné strašenie.

Či v dome straší, sa asi nedá s určitosťou potvrdiť ani vyvrátiť. Isté je len to, že spor medzi nájomníkmi a prenajímateľom rozhodne súd. Pojednávanie je naplánované na koniec apríla, informoval portál tn.cz.

V dome straší

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu