Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zúfalstvo slepej ženy: Napísala román, po 26 stranách jej došiel atrament

Trish sa našťastie podarilo knihu obnoviť
Trish sa našťastie podarilo knihu obnoviť (Zdroj: bridportnews.co.uk)

CHARMOUTH - Nevidiaca Britka Trish Vickersová (59) sa pred časom rozhodla napísať knihu. Radosť z jej dokončenia sa však razom zmenila na obrovské zúfalstvo, keď zistila, že vlastne vôbec napísaná nie je. Od strany 26 sa totiž minula náplň v pere a ona tak písala naprázdno.

Žena, ktorá prišla o zrak pred siedmimi rokmi kvôli cukrovke, písala román preto, aby si skrátila dlhú chvíľu. Použila pri tom špeciálnu techniku, ktorá zaistila, že sa jednotlivé riadky nevpili do seba. Keď ale za ňou prišiel syn Simon, aby jej knihu prečítal, zistil, že väčšina stránok je prázdna.

Trish však mala šťastie. S pomocou policajných expertov sa jej nakoniec podarilo celé dielo obnoviť. Poslúžila im k tomu presvetľovacia technika, ktorá zaznamenáva bezfarebné ryhy v papieri. Celý proces trval päť mesiacov a vyšetrovatelia si ho veľmi užívali, lebo s napätím čakali, ako sa príbeh skončí.

Román s názvom Grannifer 's Legacy má už čoskoro vyjsť. Ešte predtým ho však čakajú finálne úpravy. Správu priniesol portál novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu