Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Najkomplikovanejší prístroj sveta: Dokáže nafúknuť balónik!

Vymyslieť takýto prístroj si vyžadovalo veľa fantázie
Vymyslieť takýto prístroj si vyžadovalo veľa fantázie (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - V dobe miniaturizácie a snahy o čo najefektívnejšie uľahčenie všetkých činností, existujú ľudia, ktorí si dali za cieľ presný opak. Do Guinessovej knihy rekordov sa tak vďaka nim zapísal bizarný stroj, ktorý na nafúknutie balónika musí najprv vykonať 298 nadväzujúcich úkonov.

Americká Univerzita Purdue každoročne usporadúva súťaž vynálezcov bláznivých zariadení, ktoré vykonávajú čo najzložitejším spôsobom jednoduchú a väčšinou úplne zbytočnú činnosť. Ide o takzvané Rube Goldbergove mechanizmy, pomenované po americkom ilustrátorovi, ktorý v 30. rokoch minulého storočia zabával Američanov svojimi bláznivými víziami.

V tomto ročníku prekonala svoj ​​vlaňajší svetový rekord Purdueská spoločnosť profesionálnych inžinierov, ktorá svoj nový prístroj vytvárala vyše 5000 hodín. Ten pred finálnym nafúknutím a prasknutím balónika spraví nepredstaviteľných 300 úkonov. Napríklad automaticky olúpe jablko, vytlačí šťavu z pomaranča, opečie chlieb, pripraví hamburger či dokonca vymení žiarovku.

Najkomplikovanejší prístroj

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu