Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Surfer prežil útok krvilačného žraloka: Odhryzol mu kus zadku!

Glenovi na útok ostala nepekná pamiatka v podobe škaredej jazvy Zobraziť galériu (3)
Glenovi na útok ostala nepekná pamiatka v podobe škaredej jazvy (Zdroj: mysinchew.com)

SYDNEY - Neuveriteľné šťastie mal austrálsky surfer Glen Folkard (44), ktorého napadol žralok belavý, keď bol na mori severne od Sydney. Žralok mu odhryzol kus stehna, muž však aj napriek tomu trojmetrovému monštru unikol a dostal sa do bezpečia.

"Zaútočil na mňa zospodu. Chytil ma, otočil a stiahol pod hladinu. Potom ma pustil, asi sa mu vadilo sklenené vlákno v papuli a to bola moja šanca," spomína na osudný deň Glen. Surferovi sa potom podarilo vyliezť späť na dosku a aj keď ho krvilačný žralok sledoval, nakoniec sa dostal až na breh. "Potom si už pamätám len to, ako som sa pretočil z dosky na pláž a pozeral som na nebo. V tej chvíli som bol strašne rád, že ešte žijem."

Folkard stratil skoro dve kilá zo svojej hmotnosti kvôli mäsu, ktoré mu morský predátor odhryzol. Niekoľko dní strávil na jednotke intenzívnej starostlivosti a bojoval o život kvôli obrovskej strate krvi.

Dnes už sa na situáciu pozerá s nadhľadom a voči žralokovi necíti žiadnu nenávisť. Ochotne dokonca pózuje s obrovskou jazvou, ktorú mu ostala po útoku. Fotografom ukázal zničenú dosku, ktorá mu zrejme zachránila život.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu