Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Stretnutie po 25 rokoch: Mladík našiel svoju rodinu vďaka Googlu!

Šťastné stretnutie po rokoch
Šťastné stretnutie po rokoch (Zdroj: igitallife.gr)

KHANDWA - Ako päťročný chlapec sa stratil svojej rodine a začal sa ťažko pretĺkať životom. Mesiac sa snažil nájsť cestu domov, nakoniec to však vzdal a vyrastal v sirotinci. Po dlhých 25 rokoch svojich opäť našiel svojich rodičov. Pomohli mu v tom mapy na serveri Google.

Ind Saroo Brierly (30) robil to, čo mnoho detí v jeho veku. Ako malý žobral so svojím bratom na stanici v indickej Khandwe. Na rozdiel od súrodenca však nastúpil do zlého vlaku, v ktorom navyše zaspal a o niekoľko hodín neskôr sa objavil nevedno kde.

Precestoval 1440 kilometrov, mesiac sa snažil dostať domov, ale nepodarilo sa mu to. Zažíval však veľké dobrodružstvo; okrem iného sa vyvliekol z pazúrov mafiána, ktorý z neho chcel urobiť detského otroka. V Kalkate sa nakoniec dostal do sirotinca a práve vtedy sa všetko začalo obraciať k lepšiemu. Chlapca si totiž vyhliadol istý austrálsky pár a odviezol si ho domov do Tasmánie.

Na svoje korene však Saro nezabudol. Z detstva si uchoval niekoľko rozmazaných spomienok. "Stále mám v hlave obrázky mesta, kde som vyrastal, ulice, po ktorých som sa potuloval, aj tváre členov mojej rodiny," povedal a vysvetlil, že svoju biologickú rodinu začal hľadať, keď dospel. Teda zhruba pred desiatimi rokmi.

Vďaka záberom na mapách Google Earth si Saroo prešiel rôzne stanice a povedomé mu prišlo práve to v Khandwe. Pri prehľadávaní záberov z jeho okolia narazil aj na povedomý slum v dedine Ganéša Tala. Práve tam totiž vyrastal v biede s matkou a bratom. A na svoju pôvodnú rodinu v ňom narazil aj po rokoch. Nasadol na lietadlo a vydal sa na rodnú hrudu, kde sa dozvedel, že ho jeho príbuzní dlhé roky hľadali. So synom sa nakoniec so smútkom v srdciach rozlúčili. Potom dal ale matke nádej veštec, ktorý vraj povedal, že sa raz so synom znovu stretne.

Neuveriteľný príbeh sa teda skončil šťastne. A jeho hlavný aktér tomu stále nemôže uveriť: "Je to neuveriteľné, že som dokázal nájsť svoju rodinu, keď vezmem do úvahy fakt, aká veľká je indická populácia a to, aká malý som bol, keď som sa stratil."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu