Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dievčatko žije v tele 112-ročnej stareny: Až vyrastiem, vydám sa!

Hayley Okinesová
Hayley Okinesová (Zdroj: Daily Mail)

BEXHILL - Malá Hayley Okinesová z britského Bexhillu má síce iba 14 rokov, ale fyzicky už prekročila stovku. Aké to je, žiť v rýchlo chátrajúcom tele, opísala vo svojej knihe: Staršia, než môj vek.

Väčšina detí trpiacich progériou, teda syndrómom predčasného starnutia, sa sotva kedy dožije puberty. Hayley je vzácnou výnimkou a so svojím postihnutím stále statočne bojuje. V USA totiž od minulej jari podstupuje revolučnú liečbu, ktorá zrejme zaberá.

K 14. narodeninám, ktoré oslávila vlani v decembri, si nadelila autobiografickú knihu s názvom Staršia, než môj vek. Je symbolom toho, že vtedy žila už o rok dlhšie, ako jej predpovedali lekári. V publikácii popisuje, čím všetkým prechádza, ale aj bežné problémy, s ktorými sa potýkajú všetky dievčatá: aké popové hviezdy tajne miluje a že chodenie do školy ju nebaví.

"Stále si plánujem budúcnosť. Trebárs aj to, že až vyrastiem, tak sa vydám. Mama ma vždy povzbudzovala, aby som bola niekto viac, ako tá chorá s progériou," píše Hayley.

Samozrejme aj tak je jej život stále veľmi odlišný. Nedávno sa jej však splnil najväčší sen. Cez Twitter sa skontaktovala so spevákom Justinom Bieberom a nakoniec sa stretli aj osobne. Jej problém z nej totiž paradoxne urobil celebritu.

Hayleyino telo má už neuveriteľných 112 rokov a rovnako sa tak aj cíti. Dievčina však bola  vždy mentálne vyspelejšia, ako potvrdzuje aj jej matka Kerry, ktorá sa na knihe podieľala: "Už v dvoch rokoch bola rozhodne oveľa múdrejšia a zvedavejšia, než iné rovnako staré batoľatá."

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu