Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Klopanie na nebeskú bránu: Mladík sa prechádzal po "oblakoch"!

Remi stojí na vrchole sopky starej 700 000 rokov Zobraziť galériu (3)
Remi stojí na vrchole sopky starej 700 000 rokov (Zdroj: is-is.facebook.com)

REYKJAVÍK - Toto je moment, kedy sa britský horolezec Remi McMurtry skutočne cítil, akokeby bol na vrchole sveta. Po tom, ako vyliezol na kilometer a pol vysokú sopku, sa mohol pochváliť, že takmer zaklopal na nebeskú bránu.

Nápad na zdolanie islandského stratovulkánu pritom vznikol pomerne nezvyčajne. Remi (21) spolu s rovnako starým kamarátom Willom Copestakeom zatúžili po adrenalíne. Do klobúka preto hodili lístky s destináciami, kde by sa chceli pozrieť. Vytiahli si práve Snffellsjvkull. Výstup naň bol súčasťou 27-dennej túry po Islande.

"Vyštartovali sme okolo obeda. Po celý čas, ako sme liezli hore, nás obklopovali oblaky, takže sme v podstate nič nevideli. Na vrchole sme potom museli počkať dvadsať minút, kým sa rozplynuli," hovorí Will.

A to bol ten správny okamih na vytvorenie jedinečného záberu. Copestake vytiahol fotoaparát a svojho priateľa zvečnil v zajatí bielej "vaty". "Keď som sa pozrel na Remiho, vyzeral, akoby stál na schodisku vedúcom do neba. Bol to úžasný pohľad," dodáva Will.

Klopanie na nebeskú bránu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: is-is.facebook.com)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu