Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hitler mal syna, splodil ho počas vojny s francúzskou tínedžerkou (16)!

Podoba je neodškriepiteľná Zobraziť galériu (3)
Podoba je neodškriepiteľná (Zdroj: estatevaults.com)

PARÍŽ - Na základe nových dôkazov sa ukázalo, že nacistický vodca Adolf Hitler mal nemanželského syna s mladučkou Francúzkou. Príbeh syna, ktorý svojho otca nikdy nevidel a proti nemeckým vojakom za druhej svetovej vojny bojoval, približuje francúzsky časopis Paris 's Le Point.

Jediným známym synom vodcu Tretej ríše mal byť Jean-Marie Loret, ktorý zomrel v roku 1985 v 67 rokoch. S Hitlerom sa nikdy nestretol a matka mu identitu otca odhalila až tesne pred svojou smrťou na začiatku 50. rokov. Loret sa rozhodol zverejniť dôkazy o identite svojho otca až na konci 70. rokov. Prvá kniha s názvom Tvoj otec sa volal Hitler vyšla už v roku 1981. Teraz vychádza jej druhé vydanie rozšírené o nové dôkazy.

Hitler sa nikdy neprihlásil k žiadnemu dieťaťu. Počas opušťákov v 1. svetovej vojne, kedy bojoval v zákopoch vo Francúzsku, sa v mestečku Fournes-in-Weppe zoznámil v júni 1917 so šestnásťročnou Charlotte Lobjoieovou.

"Mal skicár a niečo kreslil. Všetky dievčatá boli zvedavé a chceli vedieť čo. Vyslali ma, aby som to zistila," opísala začiatok krátkej známosti matka synovi až s odstupom desiatok rokov. Jean-Marie sa narodil v marci 1918.

Podľa spomienok Loretovej matky miloval Hitler prechádzky po okolí. Tie však vraj väčšinou končili diktátorovými preslovmi k imaginárnemu publiku. Charlotte im nerozumela, čo Hitlera vždy rozzúrilo.

Postavenie Jean-Mariho v medzivojnovom Francúzsku bolo podobne ako u ďalších detí vojny splodených s nemeckými vojakmi ťažké. Ostatní im nadávali do detí "bosov". Matka odmietala o otcovi čokoľvek prezradiť, až nakoniec chlapca v 30. rokoch adoptovala rodina Loretových. V roku 1939 bojoval mladý Francúz na Maginotovej línii a potom sa zapojil do podzemného hnutia odboja pod prezývkou Clement.

Odhalenie identity otca uvrhlo Loreta do depresie, ktorú podľa svojich slov prekonal neustálou prácou. Nechodil na dovolenky, nemal žiadne koníčky. Nakoniec sa vrhol na zbieranie dôkazov o svojom biologickom otcovi. Testy ukázali, že majú rovnakú krvnú skupinu a dokonca rukopis. Podobnosť rysov dokladajú aj fotografie.

Hoci sa Hitler nikdy k žiadnemu dieťaťu neprihlásil, existujú dôkazy o tom, že nemeckí dôstojníci nosili Loretovej matke obálky s peniazmi aj počas druhej svetovej vojny. Po smrti matky potom Jean-Marie našiel schované obrazy s Hitlerovým podpisom. V Nemecku sa nezávisle na tom objavil Hitlerov obraz ženy, ktorá sa veľmi podobala Charlotte Lobjoieovej.

Právnik Francois Gibault, s ktorým sa prišiel Loreto poradiť v roku 1979, či má odhaliť identitu svojho biologického otca, prehlasuje, že Loretove deti majú nárok na autorské poplatky z vydávania knihy Mein Kampf.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu