Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fenka buldoga si osvojila šesť mláďat diviaka

Fenka Baby s mláďatkami Zobraziť galériu (4)
Fenka Baby s mláďatkami (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Šesť premrznutých, iba trojdňových mláďat diviaka si v sobotu v zvieracom útulku neďaleko Berlína adoptovala osemročná samica buldoga, ktorá sa volá Baby.

Pracovník útulku v Lehnitzi Norbert Damm dnes povedal, že Baby sa vrhla k pruhovaným prasiatkam hneď, keď ich priniesli, a začala ich zohrievať, hoci sú takmer také veľké ako ona. A odvtedy zostáva pri nich a stará sa, aby boli v poriadku.
      

"Myslí si, že sú to jej deti," dodal. Nie je to prvýkrát, čo Baby otvorila svoju materskú náruč novým prírastkom v útulku. Vychovala už medvedíkov čistotných, mačky a mnohé ďalšie zvieratá.
      
Prasnicu diviaka zrejme zabil lovec a šesť jej mláďat, v ktorej sú rovnomerne zastúpené obe pohlavia, našli opustených v lese. Každé z nich vtedy vážilo necelý kilogram, ale v útulku ich kŕmia z fľaše a priberajú, povedal Damm. Do divočiny ich nebude možné vypustiť, pretože nemajú strach z ľudí, ale približne o tri mesiace, keď budú schopné si samé zabezpečiť potravu, by ich chceli pustiť na slobodu v prírodnej rezervácii.
      
Diviaky sa v Nemecku vyskytujú bežne, dokonca aj vo veľkých mestách. Ich čriedy sa rozrastajú s nárastom pestovania komerčných plodín, ktoré im poskytujú dostatok potravy.
      
Iba v hlavnom meste Berlín žije podľa nedávnych odhadov vyše 10.000 diviakov. Zdržiavajú sa v zalesnených častiach mesta, odvážia sa však aj do dvorov rodinných domov a na športoviská, kde pri hľadaní potravy ničia trávnik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu