Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Facebook priznáva: Zmazané fotky je vidieť aj po troch rokoch!

ilustračné foto
ilustračné foto

LONDÝN - Ak ste si mysleli, že vaše zmazané fotografie už nikto nikdy neuvidí, nie je to celkom pravda. Odstránené snímky môžu byť ešte dlho dostupné pre každého, kto pozná tú správnu cestu. Spoločnosť pripúšťa, že jej systémy "nie vždy odstránia obrázky v primeranej letohe."

V prípade, že ste sa spoliehali na to, ako funkcia Vymazať, vyrieši všetky vaše problémy s trápnymi fotkami, ktoré ste mali na Facebooku, radšej sa veľmi netešte. Hoci odstránené snímky zmiznú a pri nahliadnutí do profilu, ich už nenájdete, stále môžu zostať viditeľné pre kohokoľvek, ktorá pozná ich URL adresu. To znamená, že ak ste napríklad link na snímku rozposlali svojim kamarátom, po rozklinutí odkazu je stále k zhliadnutiu.

Tento problém sa netýka všetkých zmazaných fotografií, ale údajne ide o významné percento. Internetová stránka venovaná technológiám Ars Technica dokonca uvádza, že obraz nahého batoľaťa "odstránený" v roku 2008 bol viditeľný ešte vo februári 2012.

Po tom, čo rozhorčený užívateľ upozornil sociálnu sieť na tento nepekný fakt, Facebook opakovane prisľúbil, že nedostatky systémov "opraví". Firma priznáva, že o existujúcich problémoch vie a mala by ich v dohľadnej dobe vyriešiť pripravovaná aktualizácia systému. Aj tak však budú "zmazané" fotografie stále prístupné až 45 dní po odstránení.

Užívatelia Facebooku, ktorých rozčaroval nový povinný profil zvaný Timeline (Časová os), tak majú ďalší dôvod na to, aby boli ešte viac rozladení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu