Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Kvapka krvi tým, ktorí sa ocitli na hrane

Kvapka Krvi
Kvapka Krvi

Občianske združenie Na Hrane si pre všetkých, ktorým nie je ľahostajný život iných ľudí, pripravilo prvý ročník dobročinnej akcie s názvom Kvapka krvi pre tých, ktorí sa ocitli na hrane. Akcia sa uskutoční 10. februára 2012 v priestoroch Klubu Batelier na Továrenskej ulici 14 v Bratislave.

Vyzývame všetkých ľudí, ktorí sú odvážni a žijú na hrane, aby to prišli dokázať a darovali najvzácnejšiu tekutinu na svete.  Na odber krvi, ktorý je  zastrešený Národnou Transfúznou Službou príďte od 08:00 do 11:00 do priestorov Batelieru.

Na akciu Kvapka krvi tematicky nadväzuje ďalší program. Dobročinnému podujatiu sme chceli pridať nový rozmer, preto sme v spolupráci T-Gallery – galériou súčasnej kresby a grafiky pripravili unikátnu výstavu mladých umelcov na tému „polemika o krvi ako symbolickej nositeľky života“, hovorí Martin Čap, jeden zo zakladateľov o.z. Na Hrane.  Unikátna umelecká výstava  s názvom Krvavá výstava sa začína o 19.00, opäť v priestoroch Batelieru. Oslovení umelci svoje diela vytvorili špeciálne pri príležitosti akcie Kvapka krvi tým, ktorí sa ocitli na hrane. T-Gallery predstaví kolekciu kresieb, grafík a digitálnych výstupov mladých autorov nachádzajúcich sa doslova „na hrane“ medzi príjemne estetickým a krvavo dekadentným. Každé dielo tak vo svojej unikátnej rétorike „nežného hororu“ vyzdvihuje ústrednú tematiku celej akcie: „krv“.

Po otvorení výstavy bude v priestoroch klubu Batelier nasledovať koncert Jam session v podaní umelcov z hudobných skupín A.M.O., Medial Banana a Marcel Vén Trio. Účasť prisľúbili hudobníci Gábor Tokár (bicie), Marc Šipeky (basgitara), Daniel Gulyaš (gitara), Marcel Vén (klávesy), Peter Hurinský (perkusie) a hostia na mikrofóne Opak, Moe, Šulci, Pokyman. Vyše hodinový jam sa ponesie v duchu World music, Reggae, Dancehall, D'n'B, Jazz a Hip-Hop. Po skončení Jam session sa o zábavu na parkete postará DJ Ichiman.

Občianske združenie Na Hrane sa zaoberá podporou a rozvojom adrenalínových športov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu