Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Požehnanie či pohroma? Mladík má 12 sestier, tlačili sa v jednom dome!

Charles v obklopení svojich sestier Zobraziť galériu (2)
Charles v obklopení svojich sestier (Zdroj: swns.com)

DORSET - Poznáte to - ráno sa ponáhľate do práce alebo do školy a práve, keď sa chystáte ísť do kúpeľne, zistíte, že je už obsadená iným rodinným príslušníkom. To však nie je nič oproti tomu, čo ešte donedávna zažíval Charles Lewis. Mladík má totiž ďalších dvanásť súrodencov, a navyše sú to všetko dievčatá!

S Charliem (24) a rodičmi býva už "len" deväť z nich. Dievčatá vo veku od 8 do 28 rokov vedia, ako bratovi zdvihnúť adrenalín. Ešte donedávna sa takmer každé ráno dostal do kúpeľne ako posledný. Nech robil čo robil, sestry boli rýchlejšie.

Teraz je už ale všetko inak - mladý muž sa konečne dočkal svojej vlastnej kúpeľne. Jeho otec je však aj naďalej odkázaný na milosť svojich dcér. "Niekedy čakám aj pol dňa, kým sa tam dostanem. Idem sa potom radšej umyť na záchod, kde máme malé umývadlo," hovorí Peter (52).

Byť jediným chlapom spomedzi dvanástich súrodencov však prináša aj pozitíva. "Ako tínedžer som občas zažíval poriadne krušné časy. Sestry mi kradli CD-čka a DVD-čka a vystrájali aj iné veci. Odkedy mám vlastnú kúpeľňu, sú ku mne milšie. Keď ju chce niektorá z nich použiť, nedovolím jej. Viete ako to je, pustíte jednu a vlezú tam všetky," vysvetľuje Charlie.

Niektoré zo sestier už dokonca naučil hrať aj futbal, čím si vynahrádza fakt, že nemá ani jedného brata. Úspešne sa mu darí vyhýbať sa domácim prácam. "Vždy sa mu podarí prehovoriť jednu z dievčat, aby mu upratala izbu. Ale keďže ho majú rady, urobia to preňho," dodáva mama Tracey (48).

A Charles nemôže inak, ako s ňou súhlasiť. "Rozmaznávajú ma. Keď potrebujem, vyžehlia mi košele a urobia čaj." Na druhej strane sa vie zachovať ako správny brat a svoje sestry ochraňuje. "Pre mojich kamarátov sú tabu. Nikdy som im nedovolil, aby si s niektorou z nich začali."

Tracey chcela mať s Petrom vždy veľkú rodinu, plánovali štyri deti. Odkedy sa ale narodilo prvé, bola tehotná prakticky neustále. Zastavila sa až pri čísle dvanásť. Rozpočet tak veľkej domácnosti je poriadne napätý. Len na raňajky rodina spotrebuje 3 bochníky chleba a 6 litrov mlieka. Na deň je to potom 20 banánov a 3 fľaše pomarančového džúsu. Lewisovci nezaostávajú ani v oblasti kozmetiky. Za sedem dní spotrebujú 30 prípravkov na vlasy, 15 sprchovacích gélov, 7 zubných pást, 50 toaletných roliek a 30 balíkov čistiacich obrúskov na pleť.

Rodičia sa však nikdy nespoliehali na pomoc od štátu, ale hospodárili tak, aby si mohli dovoliť kúpiť šesťizbový dom. Hoci sa v ňom tlačia, s nikým by nemenili. Pre Lewisovcov totiž rodina znamená všetko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu