Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Dokonalá moderátorka: V KĽDR urobila z plaču umenie!

Ri Chun-hee moderuje už 40 rokov
Ri Chun-hee moderuje už 40 rokov (Zdroj: YouTube)

PCHJONGJANG - Moderátorka Ri Chun-hee (68) má na starosti čítanie tých najdôležitejších správ v severokórejskom vysielaní. Jej významné postavenie dokazuje aj to, že v televízii oznamovala úmrtie Kim Čong-ila aj jeho otca pred 18 rokmi. Samozrejme nemohol chýbať umelecky predvedený plač.

KĽDR - moderátorka (2)

O tom, či svojim správam verí, v rozhovore s čínskou reportérkou neprezradila. Moderátorka ale ukázala svoju civilnú tvár, kolegov aj zastarané pracovisko a naznačila, ktorý hlas v akej situácii použiť.

"Keď čítam slová Kórejská ľudovodemokratická republika, nemôžeme znieť, ako keby sa strieľalo. Naopak to musí byť láskavé k divákom," povedala Ri Chun-hee.

Moderátorka číta správy už 40 rokov od začiatku vysielania jedinej severokórejskej televízie a má široký repertoár. Vie prečítať aj klamlivé správy tak, že ani okom nemihne.

Slávna Ri Chun-hee patrí k najväčším prominentom režimu. Vzišla z chudobných pomerov, v mladosti vraj čoskoro pochopila, že sa namiesto herectva chce venovať moderovaniu. V centre Pchjongjangu má luxusný byt a ako jedna z mála smie údajne vlastniť Mercedes. V rozhovore pritom naznačuje, že čoskoro skončí.

"Mnoho moderátoriek je mladších a pohľadnejších a sú tak oveľa vhodnejšie pre diváka," myslí si Ri Chun-hee.

Pri smrti Kim Čong-ila povinne plakali všetci obyvatelia KĽDR, moderátorku nevynímajúc

KĽDR - moderátorka (1)

Tip: A čo vravíte na slovenské moderátorky? Pozrite si obľúbené relácie. Časy vysielania sú na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu