Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Na opicu je najlepší dlhý spánok, ale aj medovníky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Keď to už človek napríklad na Silvestra preženie s alkoholom, podľa odborníkov je najlepším liekom naň výdatný spánok. Pomáha tiež pitie tekutín, najmä vody alebo konzumácia sladkých jedál.

O tom, ako si poradiť s nadmerným množstvom alkoholu v krvi, informoval riaditeľ Centra pre liečbu drogových závislostí v Bratislave Ľubomír Okruhlica.

"Chce to oddych, práve spánok najlepšie pomáha. Pospať si treba toľko, koľko organizmus potrebuje," pokračoval Okruhlica s tým, že vhodné je tiež pitie nealkoholických tekutín aj konzumácia sladkých jedál. "Napríklad medových koláčov či džemu," priblížil Okruhlica.

Človek, ktorý má opicu, si môže podľa lekárov dopriať aj kávu, teda kofeín. "Nesmie však už piť alkohol," dodal Okruhlica. Lekári zároveň podľa jeho slov neodporúčajú ľuďom medikamenty, ktoré sa dajú kúpiť v lekárňach a sľubujú rýchle vytriezvenie. "Z medicínskeho hľadiska ich radšej neodporúčame. Nie sú dostatočne overené," vysvetlil.

Sadnúť za volant je pritom podľa Okruhlicu bezpečné najskôr po šiestich až ôsmich hodinách. Ak ale človek pil naozaj veľa, je lepšie radšej sa otestovať detekčným prístrojom.

Mohlo by vás zaujať: Prečítajte si viac rád o tom, ako sa vyhnúť opici

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu